Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Hastalık Hk.

ismail3453

Tanınmış üye
Ultra Onaylı
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
562
301
63
Beyler burası hastane değil biliyorum fakat bu hastalık bazılarınızın basından gecmıs yada yasıyor olabılır bunun icin yazıyorum buraya bilgi edinmek ve önlemimi almak icin

Ramazandan beri her an ağrısını çektiğim bi boğaz ağrısı yasıyorum sağlık ocağandaki doktor gogusde ağrı oluyormu dedi evet dedim acı au boğazına gelıyor olabılır dedi gaviscon ve mide koruyucu verdi yaşayan varmı arkadaslar

sello

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
985
254
63
Şaka yapmıyorum hergun çiğ sarimsak ye 1 ay sonra Görür sün burdayım ye korkma çiğ ye 5 veya 6 dış

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,692
4,038
113
Beyler burası hastane değil biliyorum fakat bu hastalık bazılarınızın basından gecmıs yada yasıyor olabılır bunun icin yazıyorum buraya bilgi edinmek ve önlemimi almak icin

Ramazandan beri her an ağrısını çektiğim bi boğaz ağrısı yasıyorum sağlık ocağandaki doktor gogusde ağrı oluyormu dedi evet dedim acı au boğazına gelıyor olabılır dedi gaviscon ve mide koruyucu verdi yaşayan varmı arkadaslar
Reflü gastritten şüphelenmis dr arkadaş.
Soluna yattığında yanma olup, yemek borusuna doğru sıvı geldiğini hissediyorsan evet doğru tedavi.
Yok, nefes almada güçlük, boğazda kızarıklık, şişlik gibi şikayetin varsa soğuk algınlığıdir. Aile hekiminde çok bi çözüm bulamazsın, 1 ayı geçen bir şikayetin varsa 1. Basamak sağlık kuruluşu yeterli olmaz.
Geçmiş olsun.

clovers1995

Gün gelir devran döner
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,445
4,402
113

Ben senelerdir yaşıyorum dost 10 senedir mide hastasıym lansor içiyorum birde sürekli kalbim ağrıyo mideden kaynaklaniyomus

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,071
6,506
113
bende yeşil balgam atıyorum 2 haftadıe nerdeyse her 3dkda 1 kere gece bile geliyor ağzımın içine mecbur tükürmek zorunda bırakıyor

rainmaker35

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
996
663
93

Gastroözofageal Reflü Hastalığı (Reflü) – Kısa Özet
Tanım:
Mide asidinin ve mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması durumudur. Bu durum yemek borusunda tahrişe ve yanma hissine yol açar.
Belirtiler:
Göğüste yanma (heartburn)
Ağıza acı veya ekşi su gelmesi
Yemekten sonra artan yanma
Gece öksürük veya boğaz tahrişi
Şişkinlik ve geğirme
Bazen yutma güçlüğü
Tedavi:
Yaşam tarzı değişiklikleri
Az ve sık yemek
Yemekten sonra hemen yatmamak (en az 2-3 saat)
Kilo vermek
Kahve, alkol, çikolata, yağlı ve baharatlı gıdaları azaltmak
Yatağın baş kısmını yükseltmek
İlaç tedavisi
Asit azaltıcı ilaçlar (örneğin Omeprazole, Pantoprazole)
Antasitler (mide asidini nötralize eden ilaçlar)
İleri durumlarda
Uzun süreli ilaç tedavisi veya nadiren cerrahi.

ismail3453

Tanınmış üye
Ultra Onaylı
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
562
301
63
Troidlere herşeye bakdırdım mideme bile kamerayla bakdılar bişe yok sigara alkol uyusturucu hiç bişe hiç kullanmadım arkadaslar herşeyi kullanıyor hastalıkları yok ben hiç bişe kullanmıyorum hastayım