Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İnsanlık Tarihinin Kan ve Vahşetle Dolu Olması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,419
3,806
113
Herkese merhaba. Can sıkıntısı ve uykusuzluktan dolayı konu açtım. Konuya ne alaka diyenler başka konulara bakabilirler...

Youtube'da Arapların Talkan ve Curcan'daki Türklere olan katliamını ve daha sonrasında bir Türk olan Hülagü Han komutasındaki Moğol ordusunun Bağdat'ı yerle bir edip aynı şeyleri yapmasını izledim ve içimden insanın ne kadar iğrenç ve ilkel bir varlık olduğunu düşündüm. İnsanlık tarihine baktığımız zaman bunun gibi dünya üzerinde tonla örnekler var ve hala da olmaya devam ediyor

Uzun lafın kısası ben insan denilen varlığın çok iğrenç ve ilkel bir varlık olduğunu düşünüyorum. İnsanlık tarihi de bunu onaylıyor. Bunun en temel sebebi de öfkenin öfkeyi doğurması ve bu hiç bitmeyecek. Aslında çok aşağılık, bencil ve empatiden yoksun varlıklarız

İnsanla hayvanı birbirinden ayıran en temel olgunun empati duygusu olduğu söylenir fakat insanın tarihine baktığımız zaman empati duygusuna sahip varlıklar olmadığımız çok ortada. Sürekli acı, kan, vahşet, soykırım, ego, hırs, kibirden başka birşey yok insanın tarihinde

Son düzenleme:

ENSTY

'Süper Mario'
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
24,879
10,959
113
dostum daha iç açıcı bi konu açsaydın keşke bu savaşlar gezegenin kanununda var .....

berkays7

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,409
3,805
113
Daha neler var çoğu kişinin bilmediği ne türlü katliamlar soykırımlar var dost insanoğlu böyle bir varlık ama o kültür onu öyle yapıyor yetiştiği yerdeki kişiler onun bilinçaltina bunlari sokuyo

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,419
3,806
113
Daha neler var çoğu kişinin bilmediği ne türlü katliamlar soykırımlar var dost insanoğlu böyle bir varlık ama o kültür onu öyle yapıyor yetiştiği yerdeki kişiler onun bilinçaltina bunlari sokuyo
Ve öfke öfkeyi doğuruyor, intikam intikamı doğuruyor. Hiç bitmeyecek bir sarmal bu

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,419
3,806
113
Keşke hiç olmasa böyle şeyler ama malesef var
Çünkü ne kadar kabül etmesek bile bizler insanlar olarak aşağılık varlıklarız dostum. Empati falan kuramıyoruz. Kibir, hırs, öfke ve intikam duygularımız her zaman şevkat, merhamet ve empatiden baskın oluyor. İnsanlık tarihi bunu o kadar net gösteriyor ki

berkays7

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,409
3,805
113
Çünkü ne kadar kabül etmesek bile bizler insanlar olarak aşağılık varlıklarız dostum. Empati falan kuramıyoruz. Kibir, hırs, öfke ve intikam duygularımız her zaman şevkat, merhamet ve empatiden baskın oluyor. İnsanlık tarihi bunu o kadar net gösteriyor ki
Evet merhamet duygularımız kin nefret öfkeye göre daha düşük kalıyor herkes için böyle ne yazık ki

Okhanyuksel

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,220
365
83
Dostum tarihte savaşın olmadığı tekbir yıl bile yok hayat mücadeleden ibaret

ksero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
512
160
43
Bu insanın doğasında vardır Allah tarafından verilmiştir yani demek istenen budur çünkü hiçbir zaman düzenlenmiş hiçbir zaman düzelecek umudu vermemiş ve düzelmiyor da yaratılışımızla alakalı bu durum hep böyle olmuştur böyle devam edecektir hiçbir zaman daha iyiye gitmemiş istenen bu demek ki sonsuz bir kudretle yönetilirken hala böyle devam ediyorsa beklenti bu

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,037
401
83
Herkese merhaba. Can sıkıntısı ve uykusuzluktan dolayı konu açtım. Konuya ne alaka diyenler başka konulara bakabilirler...

Youtube'da Arapların Talkan ve Curcan'daki Türklere olan katliamını ve daha sonrasında bir Türk olan Hülagü Han komutasındaki Moğol ordusunun Bağdat'ı yerle bir edip aynı şeyleri yapmasını izledim ve içimden insanın ne kadar iğrenç ve ilkel bir varlık olduğunu düşündüm. İnsanlık tarihine baktığımız zaman bunun gibi dünya üzerinde tonla örnekler var ve hala da olmaya devam ediyor

Uzun lafın kısası ben insan denilen varlığın çok iğrenç ve ilkel bir varlık olduğunu düşünüyorum. İnsanlık tarihi de bunu onaylıyor. Bunun en temel sebebi de öfkenin öfkeyi doğurması ve bu hiç bitmeyecek. Aslında çok aşağılık, bencil ve empatiden yoksun varlıklarız

İnsanla hayvanı birbirinden ayıran en temel olgunun empati duygusu olduğu söylenir fakat insanın tarihine baktığımız zaman empati duygusuna sahip varlıklar olmadığımız çok ortada. Sürekli acı, kan, vahşet, soykırım, ego, hırs, kibirden başka birşey yok insanın tarihinde
Ya sabır aq

ksero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
512
160
43
Ayrıca buradan torbacina da sevgiler..

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,419
3,806
113
Ayrıca buradan torbacina da sevgiler..
Hayatımda alkol ve sigaradan başka madde kullanmadım bu kadar kolay iftira atma. 3 birayı da 5 saatte içerim. Hiçbir zaman sarhoş olmak için içmem

gökmen67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,166
455
83

saçmalık neyse başka işi kalmamıi arkadaşın canı sıkılmış

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,419
3,806
113
saçmalık neyse başka işi kalmamıi arkadaşın canı sıkılmış
Zaten maydanoz olacakları tahmin ettiğim için sarmayan başka konuya gitsin diyorum ama nafile tabi gelip laf sokmaları gerek

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,419
3,806
113
Dostum tarihte savaşın olmadığı tekbir yıl bile yok hayat mücadeleden ibaret
Determinizm ilkesi dedikleri şey. Kısaca büyük balık küçük balığı yer demek. İnsanın böyle olduğunu ben de biliyorum. Benim anlayamadığım husus, insanlık tarihinin kan ve vahşetle dolu olmasına rağmen birilerinin çıkıp insanla hayvanı ayıran şeyin empati duygusu olduğunu söylemesi...

İyi de demek ki bizler tarihe baktığımız zaman empati duygusuna sahip varlıklar değiliz aslında ve hepimiz demek hala birer ilkel hayvanız. Sadece bunu kabüllenmek ağırımıza gidiyor ama öyleyiz

ksero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
512
160
43
Hayatımda alkol ve sigaradan başka madde kullanmadım bu kadar kolay iftira atma. 3 birayı da 5 saatte içerim. Hiçbir zaman sarhoş olmak için içmem
Kanka takılıyorum şaka ya iftira falan hemen oraları taşır mı yanlış anladıysan da kusura bakma gülelim diye söyledim

KaRaa

1881-193∞ ..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
22,999
9,078
113
Bu arkadaş mesaj kasıyor daha 2 gün önce 4500 küsur mesajı vardı şimdi 6700 yapmış durmuyor ki maşallah her konuda var 😁

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...