Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Bedelli Askerlik Zammı

delaciox

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,792
1,140
113
422 oldu ama 700 olması gibi bi gündem yok hazirandan sonra enflasyon oranına göre zam olur oda ortalama max 480 binlere gelir

Holi44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,830
6,184
113
ben okudumda haziran a kadar 330 sonraki 6 ay için 430 yazıyor hangisi doğru acaba
Çok uzun sürmez yaparlar başvuru yapsan 2 ay içinde ödemen lazım ama ödeyeceğin zaman güncel ne kadar ise onu ödemen lazım ben 28 aralıkta ödedim 4 ocakta 50 k zam geldi

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,087
6,520
113
Bunlar gerçekler kardeşim hastan olabilir işin olabilir durumların olmayabilir ama koca hayatında 6 ayda olsa mutlaka vaktin olabileceğini düşünüyorum seni severim sana kasten birşey demedim ama doğrular tektir ve asla değişmez. Canımsın
bende seni severim valla ama işte zıt düşünüyorum şu teklonoji çağında modern ülkeler hepsi profesyonel ordu sistemine geçtiler türkiye ninde şu zamanda zaten ordusu profesyonel o teknoloji ye de ayak uydurdu ilerlemeyede devam ediyor artık işler kılıç kalkanla dönmüyor paran varsa basıyosun askeri teknolojiye paranı ,prof insanlara desteğini yapıyosun onlar çalışıyor ,ordunu güçlendiriyorsun zamanın şartları değişti 1920 türkiyesinde yaşamıyoz kral

furki3266

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,537
2,466
113
Arkadaşlar bedelli 430 a yakın olmuş yeni bir zam daha konuşuyorlar 700 küsür olacak diyorlar sizce böyle birşey yapabilirlermi

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
19,464
21,012
113
bende seni severim valla ama işte zıt düşünüyorum şu teklonoji çağında modern ülkeler hepsi profesyonel ordu sistemine geçtiler türkiye ninde şu zamanda zaten ordusu profesyonel o teknoloji ye de ayak uydurdu ilerlemeyede devam ediyor artık işler kılıç kalkanla dönmüyor paran varsa basıyosun askeri teknolojiye paranı ,prof insanlara desteğini yapıyosun onlar çalışıyor ,ordunu güçlendiriyorsun zamanın şartları değişti 1920 türkiyesinde yaşamıyoz kral
Kanka şöyle bir gerçek var askerliğini yapan birisi olarak söylüyorum bedelli 21 gün mü 25 gün mü ne bilmiyorum askerlikte en onemli olan zaten ilk 15 gün ve son 15 gündür ilk 15 günü atlattığın zaman 2 senede olsa yaparsın koymaz devlet sana o askerlik psikolojisini bedelli gitsen bile bir şekilde kafana işliyor.. o botu ayağına giydiğin zaman 20 gün yada 6 ay farketmez çokça parası olan holdingi fabrikası iş yeri olan zaten gitmesin aylık kazancı 200-250 bin olan insanı askere gönderemezsin ama çevremde var bir kaç kişi cepte para yok ailesinin durumu yok her gün kavga dövüş askere gitmemek için para arıyor ben buna tav oluyorum fakirsin sen askere gideceksin 300-500 k parayı görmemişsin hayatında ailenden yada sağdan soldan ağlayarak para bulma telaşın niye kalk git yap askerliğini parayı veren düdüğü çalar paran yoksa düdükte yok aslında kızdığım nokta tam olarak bu.

Holi44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,830
6,184
113
Kanka şöyle bir gerçek var askerliğini yapan birisi olarak söylüyorum bedelli 21 gün mü 25 gün mü ne bilmiyorum askerlikte en onemli olan zaten ilk 15 gün ve son 15 gündür ilk 15 günü atlattığın zaman 2 senede olsa yaparsın koymaz devlet sana o askerlik psikolojisini bedelli gitsen bile bir şekilde kafana işliyor.. o botu ayağına giydiğin zaman 20 gün yada 6 ay farketmez çokça parası olan holdingi fabrikası iş yeri olan zaten gitmesin aylık kazancı 200-250 bin olan insanı askere gönderemezsin ama çevremde var bir kaç kişi cepte para yok ailesinin durumu yok her gün kavga dövüş askere gitmemek için para arıyor ben buna tav oluyorum fakirsin sen askere gideceksin 300-500 k parayı görmemişsin hayatında ailenden yada sağdan soldan ağlayarak para bulma telaşın niye kalk git yap askerliğini parayı veren düdüğü çalar paran yoksa düdükte yok aslında kızdığım nokta tam olarak bu.
Bak buna katılıyorum kendı param olsa o kadar parayı vermezdim ben mesela

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
19,464
21,012
113
Bak buna katılıyorum kendı param olsa o kadar parayı vermezdim ben mesela
Fakir insan için 300-500 bin para çok deli bir para asgari ücret ile çalışan hiç kimse 500 bin para biriktiremez aptal gibi hayatın boyunca üç kuruş beş kuruş biriktirdiğin parayı 6 ay askere gitmemek için verirsen bi 15 sene daha o parayı yerine koymak için uğraşırsın

AKQJ

❝ ғᴀʀᴋɪɴᴅᴀʏɪᴍ ❿'sᴜᴢᴜᴍ ❞
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,709
8,745
113
Aslında iyice ticarete dokmeliler.
Saçını kestirmek istemeyen +150 daha vermeli filan. Bonuslar olmalı.
500 k verip saçlar giderse oda ayrı dert. Bı arkadaş gitti öyle, giderken Barış akarsuydu dönüşte Adnan Şenses oldu

Holi44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,830
6,184
113
Fakir insan için 300-500 bin para çok deli bir para asgari ücret ile çalışan hiç kimse 500 bin para biriktiremez aptal gibi hayatın boyunca üç kuruş beş kuruş biriktirdiğin parayı 6 ay askere gitmemek için verirsen bi 15 sene daha o parayı yerine koymak için uğraşırsın
Asgari ücretle çalışan zaten gidemez kaldı kı gitmesi de aptallıktır ben kendimi örnek vereyim hesap yaptım gitsem mı gitmesem mı diye e bedelli yapınca 3 maaş karda olacam neden gideyim o zman e 25 26 gün ne ise yıllık izinden düşecekler

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
19,464
21,012
113
Asgari ücretle çalışan zaten gidemez kaldı kı gitmesi de aptallıktır ben kendimi örnek vereyim hesap yaptım gitsem mı gitmesem mı diye e bedelli yapınca 3 maaş karda olacam neden gideyim o zman e 25 26 gün ne ise yıllık izinden düşecekler
Bunu taksit yapıyorlar mı bedelli gidersen

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
19,464
21,012
113
Hayır keş istiyorlar
Sıkıntı o zaman kardeşim ya taksit olsa çalışırsın maaşı oraya verirsin işinden olmaz akşam evine gelirsinde işte onada çözüm bulmuşlar cash istiyorlar çok zor parası olmayan için , şimdi çağırsalar yine giderim askerlik güzeldir bende askere giderken param yoktu ailemin başında bir ton iş vardı ağlaya ağlaya gittim ama Allah büyüktür dedik sağlam iki üç devrem vardı idare ettiler öyle bitirdik şimdi anıları anlatırız hala konuştuğum aslan gibi devrelerim var her yaz gelirler gideriz birazda manevi yönden bakmak lazım evlendiğin zaman bi askerliğimi yaptım demek var birde bedelli gittim demek var insanların kafasında bedelli gittim diyince her zaman eksi bir soru işareti kalıyor bilmiyorum herkesin kendi tercihi ama fakirsen askere gitmelisin yolu yok 😆

Holi44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,830
6,184
113
Sıkıntı o zaman kardeşim ya taksit olsa çalışırsın maaşı oraya verirsin işinden olmaz akşam evine gelirsinde işte onada çözüm bulmuşlar cash istiyorlar çok zor parası olmayan için , şimdi çağırsalar yine giderim askerlik güzeldir bende askere giderken param yoktu ailemin başında bir ton iş vardı ağlaya ağlaya gittim ama Allah büyüktür dedik sağlam iki üç devrem vardı idare ettiler öyle bitirdik şimdi anıları anlatırız hala konuştuğum aslan gibi devrelerim var her yaz gelirler gideriz birazda manevi yönden bakmak lazım evlendiğin zaman bi askerliğimi yaptım demek var birde bedelli gittim demek var insanların kafasında bedelli gittim diyince her zaman eksi bir soru işareti kalıyor bilmiyorum herkesin kendi tercihi ama fakirsen askere gitmelisin yolu yok 😆
Eskisi kaldı be o devir reis askerlik yapmayana kız vermezler devre kapandı 😄

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
19,464
21,012
113
Eskisi kaldı be o devir reis askerlik yapmayana kız vermezler devre kapandı 😄
La ben öyle birşey demedim adama demezler mi bu çocuk fakir kızın düğünü zar zor yaptı masraftan kaçtı bedelli gitmiş ulan bu ne ayak kızı vermesek mi acaba top mu tüfek mi diye şöyle bir düşünürler sen bunu bilemezsin kanka şimdi benim kızım var Allah bağışlasın evlenirken evlendiği kişi hem fakir hemde bedelli askerlik yapmışsa vermem aga kafamda kuşkular beni bitirir 😆😆