Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Ehliyet Yenileme

Hamzaxaslan

♠️♥️♣️♦️
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
26,351
12,387
113
bende ehliyeti kaybettim tekrar çıkarmam lazım ne yapmalıyım ne kadar para gider

lamineyamal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,260
4,395
113
bende ehliyeti kaybettim tekrar çıkarmam lazım ne yapmalıyım ne kadar para gider
Ehliyetinizi kaybettiyseniz, vakit kaybetmeden ALO 199, e-Devlet veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sitesinden randevu alıp sağlık raporu ve biyometrik fotoğrafla başvuru yapmalısınız. 2026 yılı için yaklaşık 2.030 TL yenileme ücreti ödenmekte olup, yeni ehliyet PTT ile adrese gönderilir.
OtoSOR +3
Kayıp Ehliyet İçin İzlenmesi Gereken Adımlar:
  • Bildirim ve Randevu:
    En yakın nüfus müdürlüğüne veya ALO 199'a kayıp bildirimi yapın ve randevu alın.
    • Sağlık Raporu: Aile hekimi veya devlet hastanesinden "Sürücü Olur" raporu alın.
    • Ödeme Yapma: 2026 yılı yenileme ücretini (harç + vakıf payı) vergi daireleri veya online platformlar üzerinden yatırın.
    • Başvuru: Biyometrik fotoğraf ve dekontla randevuya gidin, geçici ehliyetinizi alın.
Önemli Detaylar:
  • Ehliyet kaybetmenin ekstra bir cezası yoktur, sadece yenileme ücreti ödenir.
  • Yeni ehliyet gelene kadar e-Devlet'ten "Geçici Sürücü Belgesi" alarak araç kullanabilirsiniz.
  • Ehliyet çalındıysa polise bildirmek daha güvenlidir

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,793
20,196
113
Herhangi bir vergi borcun varsa hepsini ödemediğin sürece alamazsın , bende kaptırmıştım borcunu herşeyin ödedim 6 ay sonra teslim almaya gittiğimde vergi borcu yoktur yazısı ile birlikte gel dediler gittim o zamanın parası sene 2022 5 bin lira vergi borcu ödeyip almıştım

denizcongar1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,692
635
113
Git normal kimlik yenileme gibi veriyorlar cezasını ödedi isen

auditor87

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,271
1,248
113
Herhangi bir vergi borcun varsa hepsini ödemediğin sürece alamazsın , bende kaptırmıştım borcunu herşeyin ödedim 6 ay sonra teslim almaya gittiğimde vergi borcu yoktur yazısı ile birlikte gel dediler gittim o zamanın parası sene 2022 5 bin lira vergi borcu ödeyip almıştım
Almak zorunda mıyımki eski ehliyetimi

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,793
20,196
113
Almak zorunda mıyımki eski ehliyetimi
Kardeşim vergi borcu yoktur kağıdı ile birlikte eski ehliyetini alacaksın sonra yeni ehliyet başvurusunda bulunup yeni tip ehliyete çevireceksin onunda şuanda yenileme ücreti 8890₺ devlet madem öyle işte böyle diyor sana en net bilgi budur.

Devecibey

Yetim ahmet
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
17,702
9,396
113
Valla ben 7 ay önce aldım benim kafa rahat puhaha

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,793
20,196
113
Hiç yok abi abi eski tip ehliyetimi neden geri almalıyım onu anlamadım
Eski tip ehliyetini artık karakol mu yada trafik şube müdürlüğü mü hangisinde ise , gidip alıyorsun ehliyetin pasif halden aktif hale geliyor yani şuanda sen sürücü olamaz durumundasın onu kaldırıyorlar eski ehliyetini almadığın sürece sistemde ehliyetin görünmez bro devlet her zaman 18 yaşında bir ceza verir beş kere cezasını çektirir

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,793
20,196
113
Hiç yok abi abi eski tip ehliyetimi neden geri almalıyım onu anlamadım
Bak şunu unutma borcun yoksa bile bağlı olduğunu vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı ile gideceksin yoksa seni git gel uğraştırırlar borcun olsun yada olmasın o belgeyi almadan gitme ben Ankara'dan Afyon'a gittim oradaydı vergi borcu yoktur kağıdı yüzünden ehliyeti alamadım akşama kadar uğraştım.

auditor87

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,271
1,248
113
Eski tip ehliyetini artık karakol mu yada trafik şube müdürlüğü mü hangisinde ise , gidip alıyorsun ehliyetin pasif halden aktif hale geliyor yani şuanda sen sürücü olamaz durumundasın onu kaldırıyorlar eski ehliyetini almadığın sürece sistemde ehliyetin görünmez bro devlet her zaman 18 yaşında bir ceza verir beş kere cezasını çektirir
Bu işi resmi olarak biliyor musun yokda yorum mı abi yarın sabah 08:50 da randevum da