Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Eminevim / Fuzulevim Katılım vs Hk.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Beyler bu gruplar yıllardır var ve ev, araç için binlerce kişi kullanıp bir şey sahibi olmuştur.
Aranızda kullanan oldu mu?
Ödeme planları farklı şekilde göründü bir süredir gözüme. Kısa vade için sizce mantıklı mi?
Ya da, bu olaya girip pişman olan var mi?

tahir1603

Sadece Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,426
24,355
113
Beyler bu gruplar yıllardır var ve ev, araç için binlerce kişi kullanıp bir şey sahibi olmuştur.
Ödeme planları farklı şekilde göründü bir süredir gözüme. Kısa vade için sizce mantıklı mi?
@Kemal34 Açıklama yapabilir bilgisi vardı

TorosKaplanı

Ya Allah Bismillah ADANASPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
4,254
2,216
113
Başvurup paranın bir kismini ödedikten sonra 5 yada 6 ay sonraymış

X-RAY

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,630
9,789
113
Girdiğin bedelin %40'ını ödediğin zaman alabiliyorsun maksimum 12 ayda çıkabiliyor. Yani en son 12 ayda alabiliyorsun daha geriye gitmiyor fakat paranın %40'ını Ödemiş olman gerekiyor çekilişte 1 ay çıksa bile paranın %40'ını ödüyorsun öyle alabiliyorsun anlayacağın

tanergrsu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,004
3,219
113
Bu ülke icin sizce mantıklı mı bu yap her ay paranı euro yap 12. Ayda ne alacaksan al 12. Ay da yatırdığın para ile söyle firmaları zengin etmeyin adamlar sizin yerinize faiz e koyup paranızı değerlendiriyor onuda geçtim bugun ki verdiğin tl ile 12. Ay ki aynı şeyi almıyor

Kemal34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
16,520
15,648
113
Bu ülke icin sizce mantıklı mı bu yap her ay paranı euro yap 12. Ayda ne alacaksan al 12. Ay da yatırdığın para ile söyle firmaları zengin etmeyin adamlar sizin yerinize faiz e koyup paranızı değerlendiriyor onuda geçtim bugun ki verdiğin tl ile 12. Ay ki aynı şeyi almıyor
Kenara para atamıyoruz dostum hele ki biz kumarbazlar için bu hiç mümkün bişey değil. O yüzden ödemekle yükümlü olacağım bir borcun altına girmeyi tercih ettim ve bu şekilde bir birikim yapmayı değerlendirdim, bu yüzden ben böyle birşeye girdim. Sen dediğin şekilde yapabilirsin. Tercihine saygı duyuyorum. Bol şans.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Yeni girdim ben bu ay ilk taksidi ödedim. Geçen ay 85 bin katılım parası yatırdım, 48 ay 21 bin ödeyeceğim. Kurada 5.ay ile 21.ay arası çıkma şansım var.
Dost sabit ödeme mangikli mi sence? Sana öyle mi teklif ettiler, sen mi öyle seçtin?
Bazıları ik 6 ay mesela 10k, sonra 15 20 30 vs katlanarak artıyor.
Seninki hep mi sabit olacak?

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Onu hepimiz biliyoruz da
Örnek veriyorum, elinde 1m var diyelim.
O paraya alacağın şeyi alamıyorsun. Bir kaç ay içerisinde de alamıyorsun. Üstüne koyarım dersen de koyamıyorsun çünkü kumar oynayan adam kenara para koyamaz, varsa kenardakini de yer.
Bir yere bağlamak gerek ve bu da enflasyon karşısında paran değer kaybediyor. Tl olarak tutuyorsun ve%7 mi ne hava parası veriyorsun. Aslında evet full zararına ama bizim gibiler için mantıksız değil. Sen iradeli biriysen ve istediğin şeyi almak için aceleye ihtiyacın yoksa uzak durmak en mantıklısı tabi.

Kemal34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
16,520
15,648
113
Dost sabit ödeme mangikli mi sence? Sana öyle mi teklif ettiler, sen mi öyle seçtin?
Bazıları ik 6 ay mesela 10k, sonra 15 20 30 vs katlanarak artıyor.
Seninki hep mi sabit olacak?
Artarak devam eden de var ben sabit ödemeyi seçtim bro. Her sene maaşa zam geleceği için 3. Ve. 4. Sene ödeme baya rahat olur diye düşündüm. Ama ödeme planını senin ödeme isteğine göre de oluşturabiliyorlar. Örnek şablonları da var. Sen hangisini seçersen sana kalmış. Bankadan 1 milyon kredi çekip 2.5 3 ödemektense cebimden ekstra para olarak sadece 85 bin çıktı. Onun harici 4 senede 1 milyon alacağım, geriye 1 milyon ödeyeceğim.Bu işin tek dezavantajı bankadan kredi çekersin parayı hemen teslim alırsın bunda daha sonra alacaksın. Ama ben onu dert etmiyorum para biriktiriyorum olarak düşünüyorum.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Yeni girdim ben bu ay ilk taksidi ödedim. Geçen ay 85 bin katılım parası yatırdım, 48 ay 21 bin ödeyeceğim. Kurada 5.ay ile 21.ay arası çıkma şansım var.
Ve son sorum kusura bakma. Nakit olarak verdin bir şeyler yoksa direkt 1m için mi girdin?

alisevncc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,901
1,210
113
Çalışan tanıdıklarım var, Çekilişine katılan dostlarimda var. Sakin ve sakın katılmayın. Çekiliş fasa fiso. Çıkmıyor 10-12 ay sonra anca alabiliyorsunuz. Ödemeyi geciktirsen haciz. Faiz yok derler ama kağıt bedeli altında sömürürler.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Artarak devam eden de var ben sabit ödemeyi seçtim bro. Her sene maaşa zam geleceği için 3. Ve. 4. Sene ödeme baya rahat olur diye düşündüm. Ama ödeme planını senin ödeme isteğine göre de oluşturabiliyorlar. Örnek şablonları da var. Sen hangisini seçersen sana kalmış. Bankadan 1 milyon kredi çekip 2.5 3 ödemektense cebimden ekstra para olarak sadece 85 bin çıktı. Onun harici 4 senede 1 milyon alacağım, geriye 1 milyon ödeyeceğim.Bu işin tek dezavantajı bankadan kredi çekersin parayı hemen teslim alırsın bunda daha sonra alacaksın. Ama ben onu dert etmiyorum para biriktiriyorum olarak düşünüyorum.
Anlıyorum dost. Yukarıda da yazmışın zaten nedenini ki haklısın. Elinde üç beş bir şey varken en bir yere bağlamak en mantıklısı. Allah ödeme kolaylığı versin, umarım erken çıkar kura.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Taksit taksit giren dostuma son aşamalarda çıktı çekiliş. Ama yüklü verirsen 3-6 ay arasında teslim alabiliyorsun
Ya açıkçası ben çok uzun vadeli bir şeye girmek istemiyorum çünkü bir manası kalmaz geç çıkarsa.
Parayı da oraya bağlamış gibi olurum. Çok kararsız hale getiriyor ondan dolayı.
Teşekkür ederim dost.

Kemal34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
16,520
15,648
113
Anlıyorum dost. Yukarıda da yazmışın zaten nedenini ki haklısın. Elinde üç beş bir şey varken en bir yere bağlamak en mantıklısı. Allah ödeme kolaylığı versin, umarım erken çıkar kura.
Eyvallah dostum sağolasın. Araba var zaten o yüzden erken çıkıp çıkmamasını dert etmiyorum açıkçası pek. Biraz daha yatırımlı amaçlı düşünmüştüm. Çünkü bu şekilde sürekli parayı kumarda piç ediyoruz. Yaş da ilerliyor. İlerde dımdızlak kalmaktansa böyle bir yola girdim. Umarım senin de hakkında hayırlısı olur.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Eyvallah dostum sağolasın. Araba var zaten o yüzden erken çıkıp çıkmamasını dert etmiyorum açıkçası pek. Biraz daha yatırımlı amaçlı düşünmüştüm. Çünkü bu şekilde sürekli parayı kumarda piç ediyoruz. Yaş da ilerliyor. İlerde dımdızlak kalmaktansa böyle bir yola girdim. Umarım senin de hakkında hayırlısı olur.
Eyv dost teşekkürler.

alisevncc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,901
1,210
113
Ya açıkçası ben çok uzun vadeli bir şeye girmek istemiyorum çünkü bir manası kalmaz geç çıkarsa.
Parayı da oraya bağlamış gibi olurum. Çok kararsız hale getiriyor ondan dolayı.
Teşekkür ederim dost.
Dost çevremde giren 5 kişiden 4 ü pişman sen bilirsin. Satış fiyat belirleme biriminde ve bilişim teknolojilerinde çalışan dostlarimda var onlar bile girmiyor.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,656
4,001
113
Dost çevremde giren 5 kişiden 4 ü pişman sen bilirsin. Satış fiyat belirleme biriminde ve bilişim teknolojilerinde çalışan dostlarimda var onlar bile girmiyor.
Dost zaten kumar oynamayan, para biriktirebilen, evi arabası olan, parayı degerlendirme yetisi ve finans yönetimi olan kişiler neden girsin. Bu onlarlik is değil. Zararına iş aslında her yönüyle, ama eline toplu şekilde para geçmesinden dolayı insanin kafasını karıştırıyor. Para biriktirmek benim için imkansız gibi bir şey çünkü. Elimde varken romanlar gibi o gün yer, ertesi gün allah kerim derim. Malesef.