Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Gss Yaptırmak veya Emeklilik İçin Yıllarca Prim Ödemek Mantıklı mı

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,418
3,806
113
Herkese merhaba. Herhangi bir sigortam yok ve emeklilik için prim de ödemiyorum. İşin matematiğini yaptığım zaman bu pek mantıklı gelmiyor

Örneğin Gss yaptırırsam şaş kaza ayağımı kırarım kafamı çarparım diye sadece bu yıl için 24 bin tl gss ödemesi yapmam gerek başvurursam. Yani 40 yılın başı ayağımı kolumu kırarım diye neden peşin peşin önceden bu kadar para ödüyorum

Emeklilik primi konunda da emekli sandığının bu kumarda artıda olduğunu düşünüyorum. Yani düşünsenize 10 yıllarca prim ödeyeceksiniz emekli maaşı alabilmek ve emekli olduktan sonra anca 80-90 yaşınıza kadar yaşayabilirseniz verdiğinizden fazlasını almış olursunuz. İşin matematiği böyleyken ben para biriktirmeyi daha mantıklı buluyorum bu tip sosyal haklardan faydalanmak yerine

decoy

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
558
288
113
Gss ve emeklilik parasını slotta ezecek

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,997
2,123
113
Sigortalı bir iş tüm soruları çözecek

karaadam81

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,471
4,699
113
Herkese merhaba. Herhangi bir sigortam yok ve emeklilik için prim de ödemiyorum. İşin matematiğini yaptığım zaman bu pek mantıklı gelmiyor

Örneğin Gss yaptırırsam şaş kaza ayağımı kırarım kafamı çarparım diye sadece bu yıl için 24 bin tl gss ödemesi yapmam gerek başvurursam. Yani 40 yılın başı ayağımı kolumu kırarım diye neden peşin peşin önceden bu kadar para ödüyorum

Emeklilik primi konunda da emekli sandığının bu kumarda artıda olduğunu düşünüyorum. Yani düşünsenize 10 yıllarca prim ödeyeceksiniz emekli maaşı alabilmek ve emekli olduktan sonra anca 80-90 yaşınıza kadar yaşayabilirseniz verdiğinizden fazlasını almış olursunuz. İşin matematiği böyleyken ben para biriktirmeyi daha mantıklı buluyorum bu tip sosyal haklardan faydalanmak yerine
Sen daha bugun miras pesine kosan degilmiydin duzgun konun yokmu senin

RedfoX

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,371
1,287
113
Siz yaslaninca hep böyle dinç kalacaginizimi düşünüyorsunuz,gençken elbet sigortalı olmanın pek bi olayi yok,fakat yaşlanınca ve hastane lerde cirit atmaya başlayınca,o yuks k meblağ li ilaclari sigortadan karşılayınca anlarsınız önemini

Passion90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,853
23,595
113
Siz yaslaninca hep böyle dinç kalacaginizimi düşünüyorsunuz,gençken elbet sigortalı olmanın pek bi olayi yok,fakat yaşlanınca ve hastane lerde cirit atmaya başlayınca,o yuks k meblağ li ilaclari sigortadan karşılaşınca anlarsınız önemini
Hastanede sıra gelene kadar ölüyorsun zaten dost.

RedfoX

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,371
1,287
113
Hastanede sıra gelene kadar ölüyorsun zaten dost.
Belirli hastalıklarda geç randevu alınıyor haklısın
Fakat şöyle bir örnek vereyim sana komşum şeker hastası her ay sabit ilaçları var ,eğer zamanında emekli olup sigorta almasaydi üzerine tapusu olan 4 tarlayida satsa o ilaçları tedavileri karsilamazdi bile

Passion90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,853
23,595
113
Belirli hastalıklarda geç randevu alınıyor haklısın
Fakat şöyle bir örnek vereyim sana komşum şeker hastası her ay sabit ilaçları var ,eğer zamanında emekli olup sigorta almasaydi üzerine tapusu olan 4 tarlayida satsa o ilaçları tedavileri karsilamazdi bile
Ben işin espirisindeyim biraz,bu yüzden yanlış anlamanı istemem. Şeker hastaları, kanser hastaları gibi ilaçlar ağır maliyetli ilaçlar haklısın.👍🏻 Ama yinede sağlık sektörünün kapitalizmden uzak durması lazım..

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,418
3,806
113
Ben işin espirisindeyim biraz,bu yüzden yanlış anlamanı istemem. Şeker hastaları, kanser hastaları gibi ilaçlar ağır maliyetli ilaçlar haklısın.👍🏻 Ama yinede sağlık sektörünün kapitalizmden uzak durması lazım..
Kanser hastası olanların ilaç masraflarının çok komik bir kısmını sigorta karşılıyor dostum