Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Gürcistan'da Yaşam Hk.

slkbu123

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,354
1,090
113
Gürcülerin Polisleri çok nalet ama insanları sıcakkanlı türküm diyince terslerler zannediyodum, çok iyi olmasada türkce bilende çok var dil konusuda sıkıntı yaşamazsın kırsal kesim haricinde

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
Dost aylık 1200-1300 dolara 1+1 ev kira dahil yaşanır görünüyor, doğru mu? Benim gelirim zaten üstünde bunun.

1 yıl zaten vize gerekmiyor, 183 günde bir gir çık yaparsam vergi mükellefi olmuyorum. Ama olaki yapmadım, bireysel girişimci olayında vergi sadece %1. Hatta gelirim astronomik olmadığı için beyan etmesem çok problem olmaz gibi okuduklarıma göre.

Senin kişisel tecrüben nasıl, önerir misin yaşantı olarak?
Dost Batumu kesinlikle önermem ama Tiflis gerçekten cennet. 1200-1300 dolara çok rahat geçinirsin, 250-350 dolar arası bölgeye göre bir ev rahatlıkla bulursun, faturalarda 100 dolar civarı, elektrik su gaz internet falan (kışın).
1 yıl vize muafiyeti devam ediyor ama yeni kanun ile birlikte son 6 ayda 3 ay kalabiliyorsun. Yani 3 ay kaldığında çıkış yapıp 3 ay sonra girebiliyorsun. Burada vergi olayı genellikle götürü vergi usulü gibi, mesela rant a car yapıyorsan 50 Araban varsa yıllık odeyeceğin rakam belli. İster daha fazla kazan ister 0 ciro yap. Buranın en büyük avantajı zaten vergi olayı çok düşük ve zorlama yok, burada kanunlarla zorunlu olan tek şey 2 yılda bir araç muayenesi. Arabaya trafik, kasko falan sana kalmış, kaza yaparsan cebinden ödersin yaptirmazsan, ama zorlama yok sigorta için. Aynı şekilde bir işte çalışırken de bizim sgk gibi zorunluluk yok.
Birçok avantajı var, ticaret ve girişimcilik için ideal. Oturum izni almakda zor değil.
Ben Türkiye de ki arkadaşlarıma aklınız varsa gelin kendinizini kurtarın diyorum. Yani ülke değiştirebilecek lükse sahipseniz, sürekli bakmakla zorunlu olduğunuz kişi yoksa Türkiye den kendini kurtarsin derim ben. Tr de el arabasi alamdik 38 sene. Burada Maserati Tr de Tofaş fiyatına... Vs vs

Enişte

Vergi Muhbiri
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
90,471
100,030
113
Forum gidip geldiğinden beri bir sürü konu kayboldu. Sanki burada 1-2 kişi vardı Gürcistan'da yaşayan.

1 sene vizesiz, vergi işleri de uygun. En kötü 6 aydan sonra gir çık yaparız. Yaşam maliyetleri ilk bakışta oldukça uygun görünüyor ancak reel tecrübesi olan birinden duymak daha rasyonel olur.

İspanya, Portekiz dijital göçebe vizesinde hem beklentiler yüksek, hem de vergi işleri sıkıntılı. Dubai'de benim maaş ancak hayatta kalmaya yeter. O yüzden Gürcistsn düşünüyorum.

Bu normalde ekşi veya donanımhaber gibi bir yerde sorulacak soru da, dediğim gibi burada sanki Gürcistan'da yaşayan 1-2 kişi vardı diye hatırlıyorum.
Bakkala 1450yi vermesin diye kaçıyo lavuk

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,410
1,143
113
Forum gidip geldiğinden beri bir sürü konu kayboldu. Sanki burada 1-2 kişi vardı Gürcistan'da yaşayan.

1 sene vizesiz, vergi işleri de uygun. En kötü 6 aydan sonra gir çık yaparız. Yaşam maliyetleri ilk bakışta oldukça uygun görünüyor ancak reel tecrübesi olan birinden duymak daha rasyonel olur.

İspanya, Portekiz dijital göçebe vizesinde hem beklentiler yüksek, hem de vergi işleri sıkıntılı. Dubai'de benim maaş ancak hayatta kalmaya yeter. O yüzden Gürcistsn düşünüyorum.

Bu normalde ekşi veya donanımhaber gibi bir yerde sorulacak soru da, dediğim gibi burada sanki Gürcistan'da yaşayan 1-2 kişi vardı diye hatırlıyorum.
Hocam ben Karadağ da 5 ay yaşadım 1 aydır Türkiyede yim oturum iznimde var. Bir dahaki durak olarak Uruguayı düşünüyorum sorun olursa dm beklerim

The Magician

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,224
11,684
113
Hocam ben Karadağ da 5 ay yaşadım 1 aydır Türkiyede yim oturum iznimde var. Bir dahaki durak olarak Uruguayı düşünüyorum sorun olursa dm beklerim
Dost Uruguay'ı ben de düşündüm ama TR'de 3 büyük şehirden birinde yaşıyorsan biraz fazla sönük gibi hayat. Başkent Montevideo için bile geçerli bu durum. İspanyolcamı geliştirmem gerek bir de. Karadağ da sakin tabii, sıkılmışsındır belki.

Enişte

Vergi Muhbiri
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
90,471
100,030
113
Dost Uruguay'ı ben de düşündüm ama TR'de 3 büyük şehirden birinde yaşıyorsan biraz fazla sönük gibi hayat. Başkent Montevideo için bile geçerli bu durum. İspanyolcamı geliştirmem gerek bir de. Karadağ da sakin tabii, sıkılmışsındır belki.
Yav bırak bu ayakları Türkiye’ye benzemez hiçbir yer ham yaparlar sizi ağız tadıyla kavga bile yapamazsın ezerler

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,410
1,143
113
Arada uçurum var Uruguay nerden çıktı dost
Abi latin amerikanın yıldızı bir ülke, fiyat ekonomi hemen hemen Türkiye ile aynı, Avrupai ama latin amerikada güvenilir huzurlu bambaşka bir şehir. Güzel plajları var iş imkanı fazla ÇOK FAZLA TÜRK YOK. Uyum süreci kolay olur. 3 senede evlilikte 5 senede normal durumda vatandaşlık veriyor. Abd dışomda her yerw seyahat edebilirsin. Ülkeye turist olarak gidip çalışma ve oturum iznine çıkış yapmadan döndürebilirisn vs

Enişte

Vergi Muhbiri
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
90,471
100,030
113
Abi latin amerikanın yıldızı bir ülke, fiyat ekonomi hemen hemen Türkiye ile aynı, Avrupai ama latin amerikada güvenilir huzurlu bambaşka bir şehir. Güzel plajları var iş imkanı fazla ÇOK FAZLA TÜRK YOK. Uyum süreci kolay olur. 3 senede evlilikte 5 senede normal durumda vatandaşlık veriyor. Abd dışomda her yerw seyahat edebilirsin. Ülkeye turist olarak gidip çalışma ve oturum iznine çıkış yapmadan döndürebilirisn vs
Dene madem o yolun yolcususun belli başlamışsın bi yerden

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,410
1,143
113
Hocam açıkçası Karadağ çok küçük bir ülke İstanbul'un bir Mahallesi gibi hiçbir şekilde olay yok problem yok ama İngilizce konuşamıyorlar ve Sırça öğrenmen lazım bir buçuk ay kursa gitmeme rağmen çok fazla geliştiremedim ayrıca insanlar ve polisler Türklere karşı ırkçılar ve Mesela sana sıkça bir şeyler söylüyorlar anlıyorsun kötü bir şey söylediğini ve cevap veremiyorsun iş imkanı yok kiralar pahalı ve tamamen geri kalmış kafada olan bir ülke ama hazırda Parası olan veya Türkiye'den para kazanan birisi için sakin güzel güzel düzenli temiz ve doğası olan bir ülke

The Magician

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,224
11,684
113
Hocam açıkçası Karadağ çok küçük bir ülke İstanbul'un bir Mahallesi gibi hiçbir şekilde olay yok problem yok ama İngilizce konuşamıyorlar ve Sırça öğrenmen lazım bir buçuk ay kursa gitmeme rağmen çok fazla geliştiremedim ayrıca insanlar ve polisler Türklere karşı ırkçılar ve Mesela sana sıkça bir şeyler söylüyorlar anlıyorsun kötü bir şey söylediğini ve cevap veremiyorsun iş imkanı yok kiralar pahalı ve tamamen geri kalmış kafada olan bir ülke ama hazırda Parası olan veya Türkiye'den para kazanan birisi için sakin güzel güzel düzenli temiz ve doğası olan bir ülke
Paraguay da kolay bu arada ona da bakabilirsin. Ama yine çok atraksiyon yok başkentte bile.

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,410
1,143
113
Düşün yani polis çevirme yapıyor hızlı Normalde hız cezası yazması lazım türküz diyor yanımdaki arkadaş onun İngilizcesi bile yok ve Allah kahretsin sizi deyip yolluyor Tabii kendi dilinde düşün ehliyete bile bakmıyor o kadar bıkmışlar Türk olduğumuz duyanın yüzü düşüyor. Dostum Türkiye gibi hiçbir ülke olamaz yani Amerika Almanya'nın bazı şehirleri Hollanda Rotterdam ve Amsterdam Çin japonya Tokyo güney Kore Seul ve benzeri yerler hariç tamamen zaten Dünya çok sessiz istanbul'un bir Mahallesi 184 ülkenin 160'a kadar büyüktür mesela