Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Gürcistan'da Yaşam Hk.

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,408
1,143
113
La 600-700K ile ne hayat kurucam söyle de yapalım
Abi bak gerçekten ben Türkiye'de paranın para olduğunu hissetmiyorum ama karadağ'da para gerçekten para 12.000 13.000 euro yapıyor 600-700 bin TL 12.000 13.000 Euro'ya 1 yıllık kiranı ödeyebilirsin eşyalı bir daire için 2011 model full paket Citroën C4 alabilirsin Ayriyetten 1 yıllık Market alışverişini yapıp benzin paranı kenara koyabilirsin Bu parayla 1 yılda da gidip glovoda çalışop o para kadar kenara para atabilirsin

Enişte

Vergi Muhbiri
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
90,471
100,030
113
La 600-700K ile ne hayat kurucam söyle de yapalım
Bro kafayı değiştireceksin sen tabi ki kurarsın işin var mı var oyna yine kumarını düz kendine güzel bi ev sosyal iş bul evden oturarak iş olmaz olursa hep kumar oynarsın kafa da çalışmaz ha sen Uruguay kovalıyorsun diye diyorum sana bize öyle toplu fırsat gelmedi ama oradaki bunalım buraya benzemez asarsın kendini sonra

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,408
1,143
113
O çok mümkün değil de senin elinden ne geliyorsa ona uygun bir şey buluruz sana heralde. Sonuçta ülke değiştirip aç kalmamışsın
Yokya güzel para kazandım Allaha şükür ama birikim olarak değil yeri geldi gölde 120 euroya balık yedik yeri geldi dağa çıktık ama aç kalmadım veya kira wraba vs problemim olmadı

16ALONEDARK35

Bir Varmış Hiç Yokmuş
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,832
1,406
113
Forum gidip geldiğinden beri bir sürü konu kayboldu. Sanki burada 1-2 kişi vardı Gürcistan'da yaşayan.

1 sene vizesiz, vergi işleri de uygun. En kötü 6 aydan sonra gir çık yaparız. Yaşam maliyetleri ilk bakışta oldukça uygun görünüyor ancak reel tecrübesi olan birinden duymak daha rasyonel olur.

İspanya, Portekiz dijital göçebe vizesinde hem beklentiler yüksek, hem de vergi işleri sıkıntılı. Dubai'de benim maaş ancak hayatta kalmaya yeter. O yüzden Gürcistsn düşünüyorum.

Bu normalde ekşi veya donanımhaber gibi bir yerde sorulacak soru da, dediğim gibi burada sanki Gürcistan'da yaşayan 1-2 kişi vardı diye hatırlıyorum.
Kardo o 6 ay girdi çıktı işi öyle değil sanırım 6 ay orda kalıyorsun çıkıyorsun 6 ay sonra girebiliyorsun diye biliyorum ben yanlış da olabilir

The Magician

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,192
11,647
113
Bro kafayı değiştireceksin sen tabi ki kurarsın işin var mı var oyna yine kumarını düz kendine güzel bi ev sosyal iş bul evden oturarak iş olmaz olursa hep kumar oynarsın kafa da çalışmaz ha sen Uruguay kovalıyorsun diye diyorum sana bize öyle toplu fırsat gelmedi ama oradaki bunalım buraya benzemez asarsın kendini sonra
Sen de gel dost o zaman kendimi asmadığımdan emin olursun

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,408
1,143
113
O çok mümkün değil de senin elinden ne geliyorsa ona uygun bir şey buluruz sana heralde. Sonuçta ülke değiştirip aç kalmamışsın
Bu arada yurt dışına çıkarken kesinlikle ya oradan birini tanımalısın ya da orada bir arkadaş edinmelisin ya da Türkiye'den biriyle gitmelisin Çünkü insanın en çok çektiği şey Özlem ve yalnızlık hissi ben glova yapıyordum ortak bir abi ile tanışıp aynı eve çıktım o da Glow yaptı Hatta onlar aracılığıyla Ben glovoya girdim. Ayriyetten 2 tane arkadaşımız vardı toplam 4 kişilik bir ekiptik yeri geldi gezdik geri geldi içtik ama çok eğlendik bir de dünyanın neresinde olursan ol istersen en güvenli ülkede ol insan birine istiyor Yani mesela bir yerden bir yere gidiyorsun Ben vardım diyorsun aa tamam diyorsun içim

The Magician

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,192
11,647
113
Abi bak gerçekten ben Türkiye'de paranın para olduğunu hissetmiyorum ama karadağ'da para gerçekten para 12.000 13.000 euro yapıyor 600-700 bin TL 12.000 13.000 Euro'ya 1 yıllık kiranı ödeyebilirsin eşyalı bir daire için 2011 model full paket Citroën C4 alabilirsin Ayriyetten 1 yıllık Market alışverişini yapıp benzin paranı kenara koyabilirsin Bu parayla 1 yılda da gidip glovoda çalışop o para kadar kenara para atabilirsin
Para değil zaten. TR de 1000 dolara standart bir evde oturursun. Tayland'da, Estonya'da 1300-1400 dolara dehşet evler var kiralık

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,408
1,143
113
Bu arada yurt dışına çıkarken kesinlikle ya oradan birini tanımalısın ya da orada bir arkadaş edinmelisin ya da Türkiye'den biriyle gitmelisin Çünkü insanın en çok çektiği şey Özlem ve yalnızlık hissi ben glova yapıyordum ortak bir abi ile tanışıp aynı eve çıktım o da Glow yaptı Hatta onlar aracılığıyla Ben glovoya girdim. Ayriyetten 2 tane arkadaşımız vardı toplam 4 kişilik bir ekiptik yeri geldi gezdik geri geldi içtik ama çok eğlendik bir de dünyanın neresinde olursan ol istersen en güvenli ülkede ol insan birine istiyor Yani mesela bir yerden bir yere gidiyorsun Ben vardım diyorsun aa tamam diyorsun içim
@ENİŞTE AYNEN dediğin gibi yurtıdışndaki yalnızlık başka bir yalnızlık ben hep almancıları boklardım 80li senelerde iz dil bilmeden gidip yaşam kurmuşlar simdi helal olsun diyorum

Enişte

Vergi Muhbiri
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
90,471
100,030
113
Sen de gel dost o zaman kendimi asmadığımdan emin olursun
Bize kafası çalışan düzgün bi arkadaş olsaydı Türkiye de suan güzel bi hayat yaşardık nerde sahtekar hep onlar nerde 90-95 iq hep onlar kumar arkadaşımız sağlam olanlarda evli tek kaldığımıza ha yaptık ha yapıcaz para olunca da slottan kafayı kaldırmadık

The Magician

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,192
11,647
113
Bize kafası çalışan düzgün bi arkadaş olsaydı Türkiye de suan güzel bi hayat yaşardık nerde sahtekar hep onlar nerde 90-95 iq hep onlar kumar arkadaşımız sağlam olanlarda evli tek kaldığımıza ha yaptık ha yapıcaz para olunca da slottan kafayı kaldırmadık
Yeni mesleğinde para var ama, yaz sezonu da yaklaşıyor, ihbarlar artar.

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,408
1,143
113
Para değil zaten. TR de 1000 dolara standart bir evde oturursun. Tayland'da, Estonya'da 1300-1400 dolara dehşet evler var kiralık
Abi ortalama bu ortadirek ülkelerde 400 500 600 dolaea eşyalı 2 +1 3+1 eli yüzü düzgün bir daire buluyorsun.( Uruguay paraguay tayland Karadağ vs) 1000 dolar veys üstü villa oluyor zaten

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
Gürcülerin Polisleri çok nalet ama insanları sıcakkanlı türküm diyince terslerler zannediyodum, çok iyi olmasada türkce bilende çok var dil konusuda sıkıntı yaşamazsın kırsal kesim haricinde
Dostum gürcü polisi çok kral yaa, sen kötü bir tecrübe yaşadıysan muhtemelen cins birisine denk gelmişsindir. Burda polislik mesleği bizimki gibi polis okulu akademi falan yokki, iş bulamayanlar polis oluyor. Çoğu gariban ve çok kafa dengi. Birde macerayı seviyorlar, biliyorsun burda yolda uygulama pek olmuyor, düzgün yolunda gitsen bile biranda polis arabası arkadan selektör yapıyor sonra hirsiz kovaliyormus gibi arabanın önüne geçip yan park ediyor kaçma diye :) pasaport ve ruhsat soruyor, bakıyor ve arabada yasadışı birşey varmı diye sorup iyi yolculuklar diyor. Arabada yasadışı birşey olsa soyluycez sanki :) arabaya girme yetkisi kesinlike yok. Orta yaş üstünün çoğu Rusça ve Türkçe biliyor özellikle Rusça anadili gibi biliyorlar, yeni nesil ise İngilizce biliyor. Ben gürcüce 10/8 biliyorum yetiyor zaten bana, cooook ama cooook zor bir dil.

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,503
30,743
113
Dostum gürcü polisi çok kral yaa, sen kötü bir tecrübe yaşadıysan muhtemelen cins birisine denk gelmişsindir. Burda polislik mesleği bizimki gibi polis okulu akademi falan yokki, iş bulamayanlar polis oluyor. Çoğu gariban ve çok kafa dengi. Birde macerayı seviyorlar, biliyorsun burda yolda uygulama pek olmuyor, düzgün yolunda gitsen bile biranda polis arabası arkadan selektör yapıyor sonra hirsiz kovaliyormus gibi arabanın önüne geçip yan park ediyor kaçma diye :) pasaport ve ruhsat soruyor, bakıyor ve arabada yasadışı birşey varmı diye sorup iyi yolculuklar diyor. Arabada yasadışı birşey olsa soyluycez sanki :) arabaya girme yetkisi kesinlike yok. Orta yaş üstünün çoğu Rusça ve Türkçe biliyor özellikle Rusça anadili gibi biliyorlar, yeni nesil ise İngilizce biliyor. Ben gürcüce 10/8 biliyorum yetiyor zaten bana, cooook ama cooook zor bir dil.
10/8 bilmek C1 seviyesi zaten dostum yetmeyi geç fazla bile. Türkiye’de doğup B1 seviyesinde konuşamayan milyonlarca insan var

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
Tiflsite Türkçe, İngilizce (10/6), Rusça (10/6)
Tayland'da defalarca gittim, Bangkok da 7000 bahta dehşet evler var, site içinde havuzlu spor salonlu. Ama Tayland da vize olayı çok sıkıntılı, turist vizesi de sorun yok ama 90 gün sonunda uzatmak çok zor. Öğrenci kaydı yaptırarak alan arkadaşlarım oldu, yalandan ayda 1 gidiyorlar okula... 48 yaşında adam üniversitede :)