Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Gürcistan'da Yaşam Hk.

misaki1983

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
2,271
699
113
gürcistana girişte teminatlı saglik sigortasi zorunlu diyo bu nedir fiyati falan bilen varmi

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
10/8 bilmek C1 seviyesi zaten dostum yetmeyi geç fazla bile. Türkiye’de doğup B1 seviyesinde konuşamayan milyonlarca insan var
C1 seviyesi evet, aslında full biliyorum ama tek sorun gramer, birçok kelimeleri gırtlaktan ve ben yapamıyorum onu. Kürtçe bilenler çok kolay öğreniyor. Zaten Gürcüce öğrenme sebebimiz ticaret yapıyoruz diye, Rusça öğrenmek daha mantıklı, burda herkes Rusça biliyor. Zaten Gürcistan da gürcü yokki doğru düzgün, %70 i Azeri, Rus, Ukranyalı, Türk, Belaruslu.
Gürcistan'da öğrendiğim tek bir şey oldu, yani yanlis biliyormusum dediğim, Azeriler fırsatını bulsa bizi 2 kaşık suda boğar. Türk düşmanı hepsi. Binlerce örnek sayarım. Hani kötüsüne denk gelmek falan değil bu, istatistik %99 net. Burada Azeriden uzak duran sorunsuz yaşar. Kıskançlıklarından arabaya uyuşturucu bırakıp ihbar edecek kadar kahpelikler yaşadım. Allah'tan araç içi kamerası var kendisinin 17 senesi kaldı 3 yıldır içeride :)

Son düzenleme:

EnginAres

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
gürcistana girişte teminatlı saglik sigortasi zorunlu diyo bu nedir fiyati falan bilen varmi
Dostum yıllık 600-1000 TL arası. Uluslararası seyehat sağlık sigortası. Kimsenin baktığı falan yok ona, ama yapılması tabii ki çok faydalı. Hastaneler sigortasızlara çok pahalı, ülke ne kadar ucuz ise sağlık sitemide tam tersi çooook pahalı. 2 kan tahlili 1 serum 1 iğne tertemiz 500 dolar var :)

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,503
30,743
113
C1 seviyesi evet, aslında full biliyorum ama tek sorun gramer, birçok kelimeleri gırtlaktan ve ben yapamıyorum onu. Kürtçe bilenler çok kolay öğreniyor. Zaten Gürcüce öğrenme sebebimiz ticaret yapıyoruz diye, Rusça öğrenmek daha mantıklı, burda herkes Rusça biliyor. Zaten Gürcistan da gürcü yokki doğru düzgün, %70 i Azeri, Rus, Ukranyalı, Türk, Belaruslu.
Gürcistan'da öğrendiğim tek bir şey oldu, yani yanlis biliyormusun dediğim, Azeriler fırsatını bulsa bizi 2 kaşık suda boğar. Türk düşmanı hepsi. Binlerce örnek sayarım. Hani kötüsüne denk gelmek falan değil bu, istatistik %99 net. Burada Azeriden uzak duran sorunsuz yaşar. Kıskançlıklarından arabaya uyuşturucu bırakıp ihbar edecek kadar kahpelikler yaşadım. Allah'tan araç içi kamerası var kendisinin 17 senesi kaldı 3 yıldır içeride :)
Doğru. Yurtdışında yaşayan çoğu azerinin medyada empoze edilen kardeşlik kavramından uzak olduğunu görüyoruz sürekli

EnginAres

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
Bu ev işleri için depozito vs. Lazım mı? İlk birkaç ay airbnb de yapılır, lazımsa sorun da değil.
Dostum burda ev kiralayan kişiden komisyon falan alınmıyor, burada sistem evi yıllık kiralayacaksın diye sana uzun vadeli kiralama olduğundan aylık uygun bir fiyat veriyor, mesela 12 ay kalacaksan aylık 300 dolar, ama 2 ay kalacaksan 400 dolar. Bu sebeple 12 aylık kontrat yapilirken 1 ve 12.ayin kirasını ödüyorsun, 2 kira odeyerek, depozito ve emlakçı komisyonu yok. 12 ay kaldığında 12.ayin kirasını odemiyorsun peşin odedigin için. Ama 5.ayda çıktın diyelim, 12.ayin kirası yaniyor.
Sistem bu şekilde. Ama bircok evde 1-12.ay kira sistemi de yok, tek kira verip giriyorsun. Emlakçı komisyonu olması gerektigi gibi parayi kazanan ev sahibinden alınıyor kanunen yasak kiralayandan almasi

kadircan4747

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
8,509
7,195
113
Gürcistan'da öğrendiğim tek bir şey oldu, yani yanlis biliyormusun dediğim, Azeriler fırsatını bulsa bizi 2 kaşık suda boğar. Türk düşmanı hepsi. Binlerce örnek sayarım. Hani kötüsüne denk gelmek falan değil bu, istatistik %99 net. Burada Azeriden uzak duran sorunsuz yaşar. Kıskançlıklarından arabaya uyuşturucu bırakıp ihbar edecek kadar kahpelikler yaşadım. Allah'tan araç içi kamerası var kendisinin 17 senesi kaldı 3 yıldır içeride :)
Cecenlerden canini azerilerden malini türklerden karini koruyacaksin demisler

EnginAres

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,737
2,644
113
Cecenlerden canini azerilerden malini türklerden karini koruyacaksin demisler
Çeçenler çok kral, çok vefalılar, burada çok var, keza Ermeniler de dünya tatlısı şeker gibi insanlar. Bizim Türkleri bazıları sevmez burda, onun sebebide zamanında çay toplamaya çalışmaya geldiklerinde hem paralarını vermiyorlarmış hemde karısına kızlarına bakiyorlarmis falan. Hele ki Karadenizli isen nefret ediyorlar :)

artiihhahmet

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
639
188
43
Hayır, eğitim aldığım okulda öğrendim.

Ama niyetin varsa başla bir yerden. İşin ekonomisini kafana takma. Artık yapay zeka ile öğrenmeye başlayabilirsin. Youtube'da da bolca ücretsiz içerik var. Sonra Cambly, Duolingo vs. Deneyebilirsin biraz aşinalık kazanınca ve maddi durumun olursa.
Ya bu btk akademinin ing kursu varmis da musait zamaninda a1 in iceriklerine bakabilir misin eksik bir sey var mi diye arastirirken bulduydum da

keyfekederTR

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,193
201
63
Gürcülerin Polisleri çok nalet ama insanları sıcakkanlı türküm diyince terslerler zannediyodum, çok iyi olmasada türkce bilende çok var dil konusuda sıkıntı yaşamazsın kırsal kesim haricinde
Hepsi öyle değil ama bir iki tane numune çıkıyor Sarp sınır kapısında görevli Gürcü polis her türlü kıllığı yaptı ama sabrettik mecburen

Taylo55

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,291
303
83
Forum gidip geldiğinden beri bir sürü konu kayboldu. Sanki burada 1-2 kişi vardı Gürcistan'da yaşayan.

1 sene vizesiz, vergi işleri de uygun. En kötü 6 aydan sonra gir çık yaparız. Yaşam maliyetleri ilk bakışta oldukça uygun görünüyor ancak reel tecrübesi olan birinden duymak daha rasyonel olur.

İspanya, Portekiz dijital göçebe vizesinde hem beklentiler yüksek, hem de vergi işleri sıkıntılı. Dubai'de benim maaş ancak hayatta kalmaya yeter. O yüzden Gürcistsn düşünüyorum.

Bu normalde ekşi veya donanımhaber gibi bir yerde sorulacak soru da, dediğim gibi burada sanki Gürcistan'da yaşayan 1-2 kişi vardı diye hatırlıyorum.
Kiralar aylık 13 15 civarı 1 artı 1 ekmek ve gıda Türkiye gibi yakın sebze meyve pahalı ve tirt et biraz ucuz alkol ucuz ulaşım basit ev kiralarken genelde 1 artı 1 sistemi uygulanır is olanakları cok az fakir bir yer mesleğin varsa kral sensin

Passion90

Düşman arıyorsan, aynaya bak.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,577
23,396
113
Kiralar aylık 13 15 civarı 1 artı 1 ekmek ve gıda Türkiye gibi yakın sebze meyve pahalı ve tirt et biraz ucuz alkol ucuz ulaşım basit ev kiralarken genelde 1 artı 1 sistemi uygulanır is olanakları cok az fakir bir yer mesleğin varsa kral sensin
Amele kabul ederler mi