Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Haluk Bilginer - Parayla Herşeyin Kabuğunu Alır, Hiçbir Şeyin Çekirdeğini Alamazsın

Barrios

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
21,822
27,010
113
Haluk Bilginer burada paranın önemsiz birşey olduğunu söylemiyor ki. Bu bir fakir avuntusu da değil. Örneğin parayla hakiki gerçek sevgiyi, sadakati, dostluğu satın alabileceğinizi gerçekten düşünüyor musunuz. Adamın bahsettiği şey bu. Parayla bunları alırsın ama sadece kabuğunu alırsın demesindeki maksat, gerçek sevgi ve sadakatin parayla ilgisinin olmadığını vurgulamak

Parayla sadece çıkar menfaat odaklı yalakalar satın alırsın demeye çalışıyor. Parayla herşeyin kabuğunu alırsın ama çekirdeğini alamazsın demesindeki maksat bu

Gerçek bağlılık, sadakat ve sevgi kötü gününüzde de yanınızda olan insanların sayısına göre ölçülür. Bunu da parayla yapamazsınız. Muhtemelen de yanınızda kimse de kalmaz zaten. O zaman anlarsınız yanınızdaki insanlar kabuk muymuş çekirdek miymiş diye
Neyi ne demek istediğini anlayacak zeka sevinyesindeyim emin ol. Ama yine boş yapmış beyefendi. Evet bazı şeyleri parayla satın alamayacağı gibi çoğu şeyi de parasız yapamazsın. Durumu olmayan Can dostum dediğin insanın yükünü ne zmna kadar çekebilirsin mesela? En basiti burda üst üste aynı kişiye kaç kez destek atabilirsin arada aynı güzelliği sana yapmazsa?
Senin dediğin öz menfaatsiz sürdürülebilir sevgi bağlılık sadece annenin evladına karşı ol bağlılığıdır. Harici hepsi hikayedir.

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
Neyi ne demek istediğini anlayacak zeka sevinyesindeyim emin ol. Ama yine boş yapmış beyefendi. Evet bazı şeyleri parayla satın alamayacağı gibi çoğu şeyi de parasız yapamazsın. Durumu olmayan Can dostum dediğin insanın yükünü ne zmna kadar çekebilirsin mesela? En basiti burda üst üste aynı kişiye kaç kez destek atabilirsin arada aynı güzelliği sana yapmazsa?
Senin dediğin öz menfaatsiz sürdürülebilir sevgi bağlılık sadece annenin evladına karşı ol bağlılığıdır. Harici hepsi hikayedir.
İyi de dostum belli bir zeka seviyesindeysen, adamın burada paranın önemsiz birşey olduğunu anlatmadığını da kavrarsın. Böyle birşey demiyor zaten. Parayla gerçek sadakati, sevgiyi alamazsın diyor. Para önemsizdir demiyor

Aslında aynı şeyi diyoruz

Sen fakir fukarayken sana değer veren bir kadın seni hiçbir koşulda bırakmaz. Ama tabi ki bunlar bulabilmesi çok zor şeyler. Hatta imkansız şeyler. Dünya çıkar menfaat dünyası

Barrios

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
21,822
27,010
113
İyi de dostum belli bir zeka seviyesindeysen, adamın burada paranın önemsiz birşey olduğunu anlatmadığını da kavrarsın. Böyle birşey demiyor zaten. Parayla gerçek sadakati, sevgiyi alamazsın diyor. Para önemsizdir demiyor

Aslında aynı şeyi diyoruz
Birader ben anlıyorum da sen galiba anlamadın. Bende diyorum ki paradan bağımsız o dediğin bok sadakat olayı menfaatsiz kimde kaldı, kimde var. Annenden başka kim menfaatsiz kahrını çekebilir. Herkesin bildiği bir şeyi süslü cümlelerle anlatarak caka satıyor bu beyefendi başka bişey değil

bissquit

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
448
172
43
bu zenginlerin parayla her şeyi alamazsın tripleri baymaya başladı

Skrinar

şah şah şah dam dam dam ar ar ar Şahdamar
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,612
1,765
113
Birader ben anlıyorum da sen galiba anlamadın. Bende diyorum ki paradan bağımsız o dediğin bok sadakat olayı menfaatsiz kimde kaldı, kimde var. Annenden başka kim menfaatsiz kahrını çekebilir. Herkesin bildiği bir şeyi süslü cümlelerle anlatarak caka satıyor bu beyefendi başka bişey değil
Adam doğru söylüyor dağılın paranızın olduğu kadar adamsınız hade bb

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
Aynen öyle. Gerçek sevgi, gerçek sadakat diye birşey kalmadı. Belki de dünyada bulunması en zor şey

Adamın bok gibi parası var mesela. Adam 60-70 küsür yaşında ve bir mankenle evli ve bu adam sırf parası var diye gerçekten o kadını elde ettiğini düşünebilecek kadar salak. Kadının tek derdi para ve adamın da bir an önce nalları dikmesini dört gözle bekliyor zaten. Halbuki 40 yıllık karısını boşamasaydı, o kadının sadakati daha gerçekti. Ama adam, çekirdeği bırakıp kabuğu satın almayı seçti

Örnek Halis Toprak

gallipolli

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,049
755
113

Yoksul insanların en büyük yanılgılarından birisi de paranın herşeyi çözebileceğini zannetmeleridir

Parayla herşeyin kabuğunu alır, hiçbir şeyin çekirdeğini alamazsın. Gerçek dostlukları, gerçek sadakati, gerçek sevgiyi parayla satın alamazsın. Herşeyin yapmacığını alırsın

Parayla, çıkarcı menfaatçi yavşak süründen başka birşey satın alamazsın
Son günlerde muhabbet alanında gördüğüm en mantıklı konu, tebrikler dost, günün güzel olsun.

Skrinar

şah şah şah dam dam dam ar ar ar Şahdamar
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,612
1,765
113
Aynen öyle. Gerçek sevgi, gerçek sadakat diye birşey kalmadı. Belki de dünyada bulunması en zor şey

Adamın bok gibi parası var mesela. Adam 60 küsür yaşında ve bir mankenle evli ve bu adam gerçekten o kadını elde ettiğini düşünebilecek kadar salak. Kadının tek derdi para ve adamın da bir an önce nalları dikmesini dört gözle bekliyor zaten. Halbuki 40 yıllık karısını boşamasaydı, o kadının sadakati daha gerçekti. Ama adam, çekirdeği bırakıp kabuğu satın almayı seçti
Kadının derdi para adamın derdi fındık
Bende de bok gibi para olsa bende 60 yaşında gencecik bir kızla evlenirim bir dahamı gelecem bu dünyaya kıra bildiğim kadar fındık kırar ebedî huzura çekilebilirim sonra

gokhan85

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,064
350
83

Yoksul insanların en büyük yanılgılarından birisi de paranın herşeyi çözebileceğini zannetmeleridir

Parayla herşeyin kabuğunu alır, hiçbir şeyin çekirdeğini alamazsın. Gerçek dostlukları, gerçek sadakati, gerçek sevgiyi parayla satın alamazsın. Herşeyin yapmacığını alırsın

Fakir avuntusu

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
Kadının derdi para adamın derdi fındık
Bende de bok gibi para olsa bende 60 yaşında gencecik bir kızla evlenirim bir dahamı gelecem bu dünyaya kıra bildiğim kadar fındık kırar ebedî huzura çekilebilirim sonra
Ben, 40 yıllık evli olduğum kadının sadakatini hiçbir şeye değişmezdim. Hele yalandan bir ilişkiye asla değişmezdim. Tercih meselesi

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
Son günlerde muhabbet alanında gördüğüm en mantıklı konu, tebrikler dost, günün güzel olsun.
Fakat çok kimse aslında yanlış değerlendirmiş. Para en önemli şeydir, bu bir fakir avuntusudur diyorlar. Halbuki adam orada para önemsiz birşeydir de demiyor. Sadece paranın gerçek sadakate ve sevgiye sahip olmaya muktedir olmadığını anlatıyor. O yüzden parayla bunların ancak kabuğunu alırsın diyor. Bu, para önemsiz birşeydir demek değil aslında

Passion90

Düşman arıyorsan, aynaya bak.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,330
23,227
113

Paranın en güzel yanı, varlığının yanı sıra ,kimin dost kimin düşman olduğunu belli etmesidir . Varlığıyla Herkesin birgün aynı toprağa gireceğini unutturur , yokluğuya Herkesin çirkin yüzünü gösterir.

slkbu123

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,348
1,087
113
parayla sahıb olunmuyacak bi sağlık var onuda en kalıtelı sekılde tedavı olma şansın var yani boş demogoloji yapmış

gangplank

Huzur ancak Allah'ı anmakla olur..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,910
3,152
113
Bu konuyu açmak için insan ne düşünüyor acaba

Tback

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,750
3,927
113
Paranın en güzel yanı, varlığının yanı sıra ,kimin dost kimin düşman olduğunu belli etmesidir . Varlığıyla Herkesin birgün aynı toprağa gireceğini unutturur , yokluğuya Herkesin çirkin yüzünü gösterir.
benım gıbı ol. 4.5 kısı maks cevrem var fazlası zarar. nerde cokluk orda bokluk

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
parayla sahıb olunmuyacak bi sağlık var onuda en kalıtelı sekılde tedavı olma şansın var yani boş demogoloji yapmış
Belki de parayı bulmazdan önce senin gibi düşünüp, parayı bulduktan sonra aslında öyle olmadığını deneyimledikleri içindir. Parayla istediğin kadar yalaka bulursun ama gerçek dostluğun, gerçek sadakatin parayla hiçbir alakası yoktur

Birşeyi tartışma niyetinde değilim. Yani kendi düşüncem