- 131,832
- 93,019
- 113

Formula 1'de Çin Grand Prix'sini Ferrari pilotu Lewis Hamilton üçüncü sırada tamamladı.
Britanyalı pilot böylece Ferrari ile çıktığı 26. yarışta ilk kez podyuma çıkmayı başardı.
Hamilton, kariyerinde 203. kez podyuma çıkarken son kez Kasım 2024'te Mercedes ile Las Vegas Grand Prix'sini ilk 3 sırada bitirmişti.
Çin'deki yarışa üçüncü sıradan başlayan Hamilton, startta iyi bir çıkış yaparak kısa süreliğine liderliğe yükseldi.
Daha sonra Kimi Antonelli ve George Russell'ın gerisine düşen deneyimli pilot,
takım arkadaşı Charles Leclerc ile yaşadığı mücadeleyi kazanarak yarışı üçüncü sırada tamamladı.
Yarışın ardından konuşan Hamilton, Ferrari ile podyuma çıkmanın kariyerindeki en zor hedeflerden biri olduğunu söyledi. Hamilton,
"Podyuma çıkmak için çok uğraştım. Kariyerimde elde ettiğim podyumlara kıyasla bu benim için en büyük zorluklardan biriydi." dedi.
Ferrari ile yarışmanın kendisi için özel olduğunu belirten Hamilton, "Ferrari'ye gelmek ve bu takımla zirveye çıkmak benim için bir hayaldi.
Bu podyum beklediğimden daha uzun sürdü ama takımın gelişiminin bir parçası olmak büyük gurur." ifadelerini kullandı.
Sezonun ilk yarışlarında Ferrari'nin güçlü bir paket sunduğunu belirten 41 yaşındaki pilot, takımın özellikle viraj performansından memnun olduğunu söyledi.
Hamilton ayrıca Ferrari ile ilk yarış galibiyetinin de yakın olabileceğini düşündüğünü belirterek,
"Geçen yıl bu hedef çok uzaktaydı ama şimdi her zamankinden daha yakın görünüyor." şeklinde konuştu.