- 131,651
- 92,932
- 113

Iga Swiatek, Miami Open'da dünya 50 numarası Magda Linette'e 1-6, 7-5, 6-3 mağlup olarak turnuvaya erken veda etti.
İlk turu bay geçen dünya 3 numarası Swiatek, karşılaşmanın ilk setini rahat kazanmasına rağmen ikinci ve üçüncü setlerde üstünlüğünü koruyamadı.
Bu sonuçla Swiatek, 2021 WTA Finalleri'nden bu yana ilk kez bir turnuvada açılış maçında mağlup oldu.
Maç sonrası konuşan Swiatek, oyununun zihinsel olarak karmaşıklaştığını ifade etti. "Tenis kafamda karmaşık hissettiriyor.
Oysa basit olması gerekiyor. Korttaki hislerim ve mental durumum için zamana ihtiyacım var" dedi.
24 yaşındaki tenisçi, özellikle ikinci ve üçüncü setlerde taktiksel olarak oyununun dağıldığını belirterek, "Kötü bir maçtı.
Uzun zamandır böyle hissetmemiştim. Yeniden çalışıp toparlanmam gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmayı kazanan 34 yaşındaki Magda Linette ise galibiyetin önemini küçültmeye çalıştı. Linette, "Bu galibiyeti büyütmek istemiyorum.
Iga çok yüksek bir standart belirledi. Benim için önemli bir galibiyet ama onu aşağı çekecek şekilde yorum yapmak istemem" dedi.
Linette, bir sonraki turda Alexandra Eala ile karşılaşacak.