Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Kitap Alıntılarım 📚📖

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,727
1,170
113
Senin kalbini açıp genişletmedik mi?
Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı?.

İnşirah.

gamebred

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
757
698
93
Bak şimdi size bir dörtlük yazacağım 40 şair 40 bilimadamı 40 dostoyevski 40 Zeki Demirkubuz bilmem ne gelse yazamaz böyle bir sitem.

Düşüren kim bu aşkı dillerden dile
İsyan eder oldum şansa kadere
Aynalar yaşlanmış gösterse bile
Yaşanmadan geçen yıllar utansın

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,727
1,170
113
Çocuklar hatırlayın:

Birinin yiyecek veya herhangi bir adaletsizliğe karşı hırsızlık yaptığını görürseniz, Hayır görmediniz!.

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,727
1,170
113
Kötü haber; Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor..

İyi haber; Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor..

armibjk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,532
812
113
Farkına varmıştım zaten; benim var olmaya hakkım yoktu. Rastgele ortaya çıkmıştım; bir taş, bir bitki, bir mikrop gibi var olup gidiyordum.

armibjk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,532
812
113
En büyük bilgelik şu andan zevk almayı hayatın en büyük amacı kılmaktır, çünkü tek gerçek budur, başka her şey düşünce oyunudur.

Ama bunun en büyük budalalığımız olduğunu da söyleyebiliriz, çünkü yalnızca kısa bir süre için var olan ve bir rüya gibi kaybolan içinde bulunduğumuz bu an asla ciddi bir çabaya değmez.

armibjk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,532
812
113
Özgürlük yalnız kalabilmeye denir. İnsanlardan uzaklaşabiliyorsan, onlara hiçbir muhtaçlığın, paraya ihtiyacın, sürüye uyma içgüdün, aşka, şana şöhrete hevesin ya da merakın yoksa özgürsündür; bunların hepsi sadece yalnızlıktan ve sessizlikten beslenir.

Yalnız yaşayamıyorsan doğuştan kölesin demektir. Ruhen ya da zihnen en yüce mertebelere ulaşmış olabilirsin: soylu bir kölesin öyleyse ya da zeki bir uşak; ama özgür değilsin.

Yaritza

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
890
279
63
"Rol aldığım oyun ve filmlerin bazılarının konusu ilginç olabiliyordu, ama oyunculuğun kendisi beni pek fazla ilgilendirmiyor doğrusu. Bunu rağmen bazı mesleklere göre avantajlı taraflarının olduğunu da söylemeliyim. Hayatımı emlakçılık veya avukatlık yaparak geçirmeyi istemezdim. Sabah dokuzda gidip, akşam beşte döneceğim bir işe tahammül edebileceğimi de pek sanmıyorum. Disiplin altına girip de başka başka insanlara karşı sorumluluk taşıyacağım ortamlarda çalışmayı becerebilecek bir tip değilim. Fakat stüdyoların oyunculuğa verdikleri para, yerleri süpürenlere verilenle aynı olsaydı yerleri süpürmeyi tercih ederdim." (Marlon Brando, Annemin Öğrettiği Şarkılar)

Yaritza

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
890
279
63
“İnsanlar çoğu zaman dış koşulların onları mutsuz ettiğini düşünür; oysa mutsuzluk, ruhun kendi düzenini kaybetmesinden doğar. Kendi özüne dönen ve aklını rehber edinen kişi, talihin değişimlerinden etkilenmez.” (Boethius, Felsefenin Tesellisi)

Yaritza

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
890
279
63
"Bütün büyük tarihsel olayların arkasında finansal bir sır gizlidir." (Niall Ferguson, Paranın Yükselişi: Dünyanın Finansal Tarihi)

Yaritza

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
890
279
63
“Gürültü çıkaran ne kadar eksik, sessiz olan ne kadar tamdır; budala yarıya kadar dolu su kabı, bilge ağzına kadar dolu havuz gibidir.” (Suttanipata)

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,727
1,170
113
Bütün evler karanlıktır. Ta ki Anneler uyanana kadar..

Halil Cibran

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,727
1,170
113
Bir siyasetçinin ilgi alanlarından biri de halkını fakir bırakmaktır. Böylece insanlar günlük yaşamlarında ki koşturmayla o kadar meşgul olur ki, düşünmeye vakitleri olmaz..

Aristoteles (MÖ 384-322)