Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Peter Dinklage'ın Hikayesi

morgana

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,716
1,881
113
Eksi sözlük bakınırken denk geldim adamın hayat hikayesi şu an bende bambaşka yere bakış açısı sağladı.
Yani ulan herşeye o kadar eleştiri yapıyoruzki karşı tarafı düşünmüyoruz. Karşımızda olanı küçük görmekten başka birşey yapmıyoruz. Bu arada adamın lafını şuraya yazıp resmin aşağısınıda hayat hikayesini bırakacağım.

çok hayır dedim. banka hesabınız varken hayır demek çok kolay, ama açken çok daha zor.

(kendi notumdur cüce dediğiniz adam yarın para verse abi deyip elini öpersiniz)

G0liXZtFuqxj4v8b-639122933973443591.jpg,

tyrion lannister rolü için ilk kez kendisine teklif geldiğinde, şüpheciydi. yapımcılara, “uzun bir sakal ve sivri ayakkabılar istemiyorum,” dedi.

peter dinklage, dünyanın ona bakıp bir adam yerine bir karikatür görmesinden yorulmuştu. yıllarca hollywood onu “elf” ya da “büyülü yaratık” etiketli kutulara tıkmaya çalışmıştı, ama peter'in bambaşka bir planı vardı.

şaka malzemesi olmak istemiyordu; bir aktör olmak istiyordu.

peter bir keresinde yolculuğunu geriye dönüp bakarken, “başkaları gibi büyümedim,” demişti, “ama boyumun adımlarımın büyüklüğünü sınırlamadığını keşfettim.” o adımlar genellikle soğuk, sert kaldırımda atılıyordu.

new york'a taşındıktan sonra, gerçek anlamda aç bir sanatçı hayatını yaşadı. brooklyn'deki daracık bir dairede kaldı; tek “olanağı” kalorifer olmaması ve farelerin varlığıydı. faturaları ödemek için, nefret ettiği bir veri işleme işinde altı yıl geçirdi.

parası olmasa da inatçı kaldı. boyunu alaya alan rol tekliflerini bir bir reddetti. o rolleri kabul ederse, dünyanın onun gibi insanlara sadece o hikâyeleri anlatma izni verdiğini söylemiş olacağını biliyordu.

“çok hayır dedim. banka hesabınız varken hayır demek çok kolay, ama açken çok daha zor.”

utanç yerine açlığı seçti.

sabrı sonunda onu the station agent filmine götürdü; orada bağlantı arayan karmaşık, sessiz bir adamı canlandırdı. birçok kişi için ilk kez onu başrol oyuncusu olarak gördüler. tek bir bakışla ya da bir duraklamayla bir filmi sırtlayabileceğini kanıtladı. o bir “cüce aktör” değildi; sadece muhteşem bir aktördü.

game of thrones nihayet geldiğinde, tyrion lannister'ı televizyon tarihinin en sevilen karakterlerinden birine dönüştürdü.

kılıç sallayabildiği için kahraman değildi; odadaki en zeki adam olduğu için kahramandı. dört emmy ödülü ve bir altın küre kazandı; boyunu değiştirerek değil, tüm dünyanın onu algılayışını değiştirerek.

endüstriyi ona yukarıdan bakmaya zorladı.

peter dinklage'ın hayatı, kendine saygı üzerine bir ustalık dersi. herkese, kalıba uymadan kalıbı kırmanın mümkün olduğunu gösterdi. dünyanın ona büyük olma izni vermesini beklemedi; sadece daha azı olmayı reddetti.

Son düzenleme:

adaş

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,131
2,317
113
Vay bahçe cücesine bak sen

morgana

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,716
1,881
113
Peter dinklage bana niye para versin la
yahu onun para vermesi değil hocam dış görünüsü o kadar çok yargılar oldukki ondan dolayı açtım konuyu. yarın eli ayağı olmaya adama bakıp gül geç o sana seslenip para versin sen abi dersin bu kafanla bunu anla

adaş

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,131
2,317
113
yahu onun para vermesi değil hocam dış görünüsü o kadar çok yargılar oldukki ondan dolayı açtım konuyu. yarın eli ayağı olmaya adama bakıp gül geç o sana seslenip para versin sen abi dersin bu kafanla bunu anla
Demem kanka ne saçma düşüncen var

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,165
6,573
113
günümüz dünyası böyle dış görünüş baş kriter insanların gözünde

morgana

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,716
1,881
113
günümüz dünyası böyle dış görünüş baş kriter insanların gözünde
hiç sorma ya o kadar kendimiz harici insanları eleştirmeye yargılamaya kendimizi vermisizki kendi hatalarımızı görmezden geliyoruz. adamın hayatını paylaştım cüce dediler yahu cüce dedikleri adam bugün para verse abi derler ben bunu anlatmak istemiştim bu paylaşımda aslında

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,165
6,573
113
hiç sorma ya o kadar kendimiz harici insanları eleştirmeye yargılamaya kendimizi vermisizki kendi hatalarımızı görmezden geliyoruz. adamın hayatını paylaştım cüce dediler yahu cüce dedikleri adam bugün para verse abi derler ben bunu anlatmak istemiştim bu paylaşımda aslında
dış görünüş yüzünden dışlanan çok insan var alla cüce olmam gerekmez çık dışarı mesela kızlara sor yüzde90ı 1.80altındaki erkekleri ezikler ve dışlar

morgana

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,716
1,881
113
dış görünüş yüzünden dışlanan çok insan var alla cüce olmam gerekmez çık dışarı mesela kızlara sor yüzde90ı 1.80altındaki erkekleri ezikler ve dışlar
ya belki çok alakasız olacak ama türk dizileri ve filmleri şu türkün bakış açısını çok etkiledi. ve sosyal çürüme başladı bu ülkede en son katliamlarda buna bir örnek.

Ben kurtlar vadisiyle büyüdüm bir defa bile aklımdan geçmeyen konular yeni nesille büyüdü

tonymontana

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,184
3,724
113
Dramatik hayatlar arıyorsan kendi ülkene bakmalısın,dışarı da aramaya gerek yok.

adaş

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,131
2,317
113
kısa boylu oldugundan mı hocam cüce ? herşeye kalıp bulan biz insan kısa boyluyada böyle kalıp bulmusuz
Küçük insan/ adam desek daha gurur kırıcı olnaz mi ne diyelim amk cüce işte olm adam kendisi alınmıyordur ne taktın haa cüce misin lan yoksa