- 2,414
- 659
- 113
Vergi gambazcısı mesleğinide ilk defa duydum.
Bir arkadasim bir araba almıştı araba sıkıntılı çıktı bunun yaptığını yaptı bir kaç galeriye sol ayağı protez şu anda adamlarda 1..2 yıl yattı çıktı olan bu salağa olduaslında galericilik yapanlarin hepsi vergi kaçırıyor nasil ispatlanır ki
muz cumhuriyetinde yaşadığımızı bir an unutmuşum doğrudur. ihbar edeni ihbar edilene kim söyler acabaBir arkadasim bir araba almıştı araba sıkıntılı çıktı bunun yaptığını yaptı bir kaç galeriye sol ayağı protez şu anda adamlarda 1..2 yıl yattı çıktı olan bu salağa oldu
Ne yardımcı olması kardeşim bankaya komisyon ödememek için koymuyorlar bilerek ibana zorluyorlar üstümüzde ya da hesabımızda nakit olmak zorunda mı illa bu devirde. Bazı yerler pos olsa bile kabul etmiyor ibana zorluyorBence hiç ettik olmayan bir olay başkasının zararı üstüne para kazanmak esrar uyucturucu kadın satmakla bir farkı yok adam sana yardımcı olmuş Ibana at diye
valla para nakit hesabimdaysa çoğu zaman o teklifi ben yapiyorum istersen hesabina atayim abi diyorum. ama kk çektirmem gerekiyorsa bu gune kadar olmaz nakit ver diyen ve zorlayanida görmedim. empati yapmak lazim devlet ciddi manada asılıyor aç kurt gibi. ama musteriyi zorlarsan buda esnafliğa uymaz Bizim ülkemizde en büyük sorun empati eksikliği. karşindakinin yerine kendini koyup düşünüp hareket edememek..Ne yardımcı olması kardeşim bankaya komisyon ödememek için koymuyorlar bilerek ibana zorluyorlar üstümüzde ya da hesabımızda nakit olmak zorunda mı illa bu devirde. Bazı yerler pos olsa bile kabul etmiyor ibana zorluyor
Devlet sadece esnafı zorlamıyor dost devlet vatandaşı da zorluyor aldığım maaşın bile %30u vergiye gidiyor aldığım her üründe kdv aldığım her hizmette ötv zibilyon tane vergi ödüyorum zaten kimse kusura bakmasın bir de esnafın kredi kartı komisyonunu ben ödemek zorunda degilimvalla para nakit hesabimdaysa çoğu zaman o teklifi ben yapiyorum istersen hesabina atayim abi diyorum. ama kk çektirmem gerekiyorsa bu gune kadar olmaz nakit ver diyen ve zorlayanida görmedim. empati yapmak lazim devlet ciddi manada asılıyor aç kurt gibi. ama musteriyi zorlarsan buda esnafliğa uymaz Bizim ülkemizde en büyük sorun empati eksikliği. karşindakinin yerine kendini koyup düşünüp hareket edememek..
doğru ama mesela adam her şeyi kitabına göre yapmış devlet incelemesinden bişey çıkmadı diyelim isterse dava açabiliyor sanaVergi kaçıran ihbar edip haklı çıkarsan ikramiye mi veriyorlar benmi yanlis anladim
ihbar asılsız olursa dava açabiliyor şikayet edilen dava açılınca zaten isim soyisim açık adres gözüküyorŞikayetçiyi ifşa ediyorlar mı ki nerden bilecekler
olay geçen sene ekimde yaşandı dost kaldı ki adamı ihbar eden benimvergi kaçırılmasına sebep olan para transferi yapan kişide ceza alıyor. 1.01.2026da yürürlüğe giren yasa bu her iki tarafta suça iştirak etmiş sayılıyor. dua et de adamın hesabı işletmeye bağlı fatura kesilen hesap olsun.
adam %1 komisyon ödemeyecek diye ben niye 10 lira fazla ödüyorum agvalla para nakit hesabimdaysa çoğu zaman o teklifi ben yapiyorum istersen hesabina atayim abi diyorum. ama kk çektirmem gerekiyorsa bu gune kadar olmaz nakit ver diyen ve zorlayanida görmedim. empati yapmak lazim devlet ciddi manada asılıyor aç kurt gibi. ama musteriyi zorlarsan buda esnafliğa uymaz Bizim ülkemizde en büyük sorun empati eksikliği. karşindakinin yerine kendini koyup düşünüp hareket edememek..
10 TL 🤣adam %1 komisyon ödemeyecek diye ben niye 10 lira fazla ödüyorum ag
Yazar Mı bilmiyorum ama.... 🙃Burda muhbirlik yapanlar gerçekten çıkar ama bu hükümet için böyle şeylere girmeyin caninizdan olursunuz.sizi kimse korumaz .10.000 para Alcam derken .ayrıca sizide kumar oynuyorsunuz diye şikayet eden biri çikabilir 😃sizde mali bir suç isliyosunuz farkında mısınız.Sikayet edenin kim olduğunu bilemezler diye düşünmeyin dosyada ihbarcı ismi yazıyor.
Ben şahsen bulurum sikayetciyi öyle bişey olsa peşine düşerim yani illaki içerde tanıdıklarım var birinden ogrenirim😃Yazar Mı bilmiyorum ama.... 🙃