Arkadaşlar dün bakkala gittim gazoz alacaktım . Kartı verdim yetersiz bakiye dedi. Hesaba girdim -29.000 küsüra düşmüş garanti bankası hesabım ve bloke konulmuş. Bankayı aradığımda Ankara cumhuriyet başsavcılığı tarafından yapılmış bloke dedi. Kumarla alakası varmı acaba . Daha önce benzer olay başına gelmiş kişiler var mı ? İfadeye felan çağrılmadım az sonra banka şubeye gidip detayları öğrenecem
Şimdi şöyle bir durum var son zamanlarda sitelerin kiralamış/anlaşmış olduğu baka hesap sahipleri bazı uyanıklık takdiklerine başvuruyor
1-siteler x kişinin banka hesabıyla yatırım alıyor veya ödeme yapıyor bu banka hesabı takibe düşmesin diye bunu kısa süre sonra hesap sahibinin parasını ödeyip onunla ilişkiyi kesiyorlar daha sonra bu x kişisi banka hesaplarını geri devralınca hesap hareketlerinden ödeme yapılan kişileri öğrenip gidip savcılığa suç duyurusunda bulunup beni dolandırdı diyip paranın geri iadesini talep ediyor çekim yapan kişi ifadeye çağrılıyor bu x kişisinden ne karşılığında bu parayı aldın diyor sen de tabiki kumar oynadım siteden çektim dersen ceza yiyorsun yanlışlıa gelmiş dersen geri iade etmek zorunda kalıyorsun veya kumar oynadım dersen ve kanıtlarsan ceza yiyorsun.
2-aynı şekilde x kişisi hesap hareketleri nedeniyle takibe düşüyor ve kumar oynattığı ortaya çıkıyor bu kez de yine dolandırıldığını hesap işlemlerinin kendine ait olmadığını öne sürüp makul şüphe oluşturıp yine yırtmaya çalışıyorlar
Bir arkadaşım 50k çekim yaptı dolandırıcılıktan şikayet geldi ifadeye çağrıldı 50k yı x kişisinde dolandırıcılık yaparak temin etmişsin dediler aksi bir durum varsa kanıtları ile açıkla dediler kıvırmaya çalıştıkça süreç uzuyor en son ne oldu bilmiyorum