Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Eminevim / Fuzulevim Katılım vs Hk.

alisevncc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,901
1,210
113
Dost zaten kumar oynamayan, para biriktirebilen, evi arabası olan, parayı degerlendirme yetisi ve finans yönetimi olan kişiler neden girsin. Bu onlarlik is değil. Zararına iş aslında her yönüyle, ama eline toplu şekilde para geçmesinden dolayı insanin kafasını karıştırıyor. Para biriktirmek benim için imkansız gibi bir şey çünkü. Elimde varken romanlar gibi o gün yer, ertesi gün allah kerim derim. Malesef.
Aylık ödeme de sorun yasayabilirsin dost. 1 milyon TL ye aylık 32 bin TL den girdiler. 2 aydan sonra telefonların susmaz geciktirsen. Sonra da elinden alırlar arabayı.

Kara000

Trabzonspor
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,550
5,086
113
Ben 4 aydır ödüyorum 37.500 20 ay 750 bine yazıldım kurasız Eylül'de alacağım araba için yazıldım 4 ay kaldı

mustafakerim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,575
880
113
Beyler bu gruplar yıllardır var ve ev, araç için binlerce kişi kullanıp bir şey sahibi olmuştur.
Aranızda kullanan oldu mu?
Ödeme planları farklı şekilde göründü bir süredir gözüme. Kısa vade için sizce mantıklı mi?
Ya da, bu olaya girip pişman olan var mi?
Ev sana erken çıkarsa baya iyi oluyor ama hem taksit öde hem evini geçindir baya zor. Gireceksen sözleşmeyi çok iyi oku hatta izin alarak ses kaydı al. Tüm tersoluklarda kendileri haklı çıkacak sekilde sozlesme imzalıyorsun. Bibtaksit gecse hem evden hem organizasyon ucretinden oluyorsun.

Taiffa

Ehl-i Keyf
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,273
4,458
113
Ben ayda 50 k ödüyorum 1 m e yazıldım 2 ay önce aldım arabayı sorun yok

Enes6778

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
642
207
43
Çok uzun vadede aldığın ürünün değerindede düşüş oluyor araba için mesela 48 ay sonunda o arabayı çekilişle çıkmazsa en sona kalirsanda sorun değil mi , ev için birşey diyemem ev evdir ama araç için nasıl bilmiyorum keseyi ne kadar açarsan okadar avantajın artıyor ama

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,658
4,003
113
Çok uzun vadede aldığın ürünün değerindede düşüş oluyor araba için mesela 48 ay sonunda o arabayı çekilişle çıkmazsa en sona kalirsanda sorun değil mi , ev için birşey diyemem ev evdir ama araç için nasıl bilmiyorum keseyi ne kadar açarsan okadar avantajın artıyor ama
Ev daha sıkıntı dost.
3.5 4 milyon aşağısına içine görebileceğin Anadolu'da ev yok. İstanbul'u hiç demiyorum bile.
Önden pesinat vermediğin zaman vade uzun oluyor ve diyelim 2 yil sonra çıktı. O paraya imkanı yok ev bulamıyorsun. Araç daha stabil eve göre. Çünkü yapi malzemeleri, işçilik, arsa derken maliyet daha da yukarı gidiyor malesef. Fiyat artışı da daha fazla oluyor.
Benim anladigim, elinde bir miktar para olarak ve 6-12 ay gibi vadeye girmek. Dahası fena zarar yazar gibi geliyor. O süreçte de bir şekilde ödemeler sağlanır zor da olsa.

Enes6778

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
642
207
43
Ev daha sıkıntı dost.
3.5 4 milyon aşağısına içine görebileceğin Anadolu'da ev yok. İstanbul'u hiç demiyorum bile.
Önden pesinat vermediğin zaman vade uzun oluyor ve diyelim 2 yil sonra çıktı. O paraya imkanı yok ev bulamıyorsun. Araç daha stabil eve göre. Çünkü yapi malzemeleri, işçilik, arsa derken maliyet daha da yukarı gidiyor malesef. Fiyat artışı da daha fazla oluyor.
Benim anladigim, elinde bir miktar para olarak ve 6-12 ay gibi vadeye girmek. Dahası fena zarar yazar gibi geliyor. O süreçte de bir şekilde ödemeler sağlanır zor da olsa.
Aynen anladım benimde anlatmak istediğim ve anlamadım konu buydu . Yine kesenin ağzını açmak gerekiyor

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,658
4,003
113
Aynen anladım benimde anlatmak istediğim ve anlamadım konu buydu . Yine kesenin ağzını açmak gerekiyor
Kesinlike. Ama araban yoktur 60-70 k maaş alıyorsundur ve pesinat yoktur. Araç ihtiyaçtır. Pesinat olmadan sabit 30-40 k ödemeye girip 800-1m bandında girilir. Ev için en az 1-1, 5milyon pesinat verip girmek gerek. Yoksa taksitlsrin altından imkanı yok kalkilmaz.
Devletin yaptığı çok daha kötü bunlara göre. Sabit ödeme gibi.
Maaş zammı enflasyon vs ederken, 6 ayda 1 yılda ödemelerin artarak gittiği senaryo üzmez sanki. Bu ülkede enflasyon varken mecbur maaş zammı kaçınılmaz. E, ev de 6. Ayda fln eline geçerse kira parası da yanına kâr kalır ve ödeme kapasiten artar. Çok kararsızım.

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,793
20,197
113
Boş işler bu ülkede gariban yararına yapılan hiç birşey yoktur.

Enes6778

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
642
207
43
Kesinlike. Ama araban yoktur 60-70 k maaş alıyorsundur ve pesinat yoktur. Araç ihtiyaçtır. Pesinat olmadan sabit 30-40 k ödemeye girip 800-1m bandında girilir. Ev için en az 1-1, 5milyon pesinat verip girmek gerek. Yoksa taksitlsrin altından imkanı yok kalkilmaz.
Devletin yaptığı çok daha kötü bunlara göre. Sabit ödeme gibi.
Maaş zammı enflasyon vs ederken, 6 ayda 1 yılda ödemelerin artarak gittiği senaryo üzmez sanki. Bu ülkede enflasyon varken mecbur maaş zammı kaçınılmaz. E, ev de 6. Ayda fln eline geçerse kira parası da yanına kâr kalır ve ödeme kapasiten artar. Çok kararsızım.
Aslında burda senin hesabin önemli gelirin önemli biraz gelir kadar giderinde önemli ayırdığın bütçe v.s önemli ama alan arkadaşlarım olmuştu bu şekilde sorun yaşamadılar gördüğüm kadarıyla .
Ama şunu net söylüyorum altın birikimi yaparsan uzun vadede imkanı yok zarar etmenin uzun vade dediğim 5 sene en az aylık bir gram alabiliyorsan farazi konuşuyorum 5 sene sonra bence istediğin bir arabayı rahat istediğin evide zorlarsin gibime geliyor sabit maaş alıyorsan kesinlikle birikim yapıp bu işlere girmek gerek işte şu illet olmayaydi bende şimdiye evimi almıştım arabayı da şu araalar almış olurdum neler gitti neler nerden nereye geldim neyse hakkında hayırlısı olsun inşallah reis istediğin gibi olur inşallah gönlünce olsun

Mehmet1280

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,396
2,756
113
burda herkes kötü yorum yapmışta araba için gayet mantıklı sistem 100,200 peşinat verip 1milyonluk araca yazılıp 6ay sonra aracını alabilirsin veya elinde 1,2milyonun vardır ev almak istersin o paraya zor yatırırsın oraya 6ayın sonunda eline sayarlar 4,5milyonu kira öder gibi taksidini öder ev sahibi olursun

Enes6778

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
642
207
43
burda herkes kötü yorum yapmışta araba için gayet mantıklı sistem 100,200 peşinat verip 1milyonluk araca yazılıp 6ay sonra aracını alabilirsin veya elinde 1,2milyonun vardır ev almak istersin o paraya zor yatırırsın oraya 6ayın sonunda eline sayarlar 4,5milyonu kira öder gibi taksidini öder ev sahibi olursun
Dediğin gibiyse 6 ay da bu paralarla bunlar oluyorsa iyi dost

SonholiganTexas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,447
707
113
Beyler bu gruplar yıllardır var ve ev, araç için binlerce kişi kullanıp bir şey sahibi olmuştur.
Aranızda kullanan oldu mu?
Ödeme planları farklı şekilde göründü bir süredir gözüme. Kısa vade için sizce mantıklı mi?
Ya da, bu olaya girip pişman olan var mi?
Allah belasını versin öyle bir zarar ettim ki sıfır araba alacak kadar para yatırdım 2000 model araba aldım, onuda alamayacaktım mecbur çıktım üzerine kredi çektim ancak 2000 model araç aldım, öyle böyle zarar etmedim, bu durumdan sonra halen beni bu tür şirketler arıyor, hemen kapat diyorum telefonu yoksa küfür ederim... Ben pamdemi dönemimde girdim, o zaman piyasa yerinde durmuyordu ama zararım çok pis, şimdi nedir bilemem

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,658
4,003
113
Demek istediğim ve aklıma yatan tek bu durum zaten. Pesinati yüksek tutup, vadeyi en az olacak şekilde ayarlamak sanki en mantıklısı.

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,658
4,003
113
Allah belasını versin öyle bir zarar ettim ki sıfır araba alacak kadar para yatırdım 2000 model araba aldım, onuda alamayacaktım mecbur çıktım üzerine kredi çektim ancak 2000 model araç aldım, öyle böyle zarar etmedim, bu durumdan sonra halen beni bu tür şirketler arıyor, hemen kapat diyorum telefonu yoksa küfür ederim... Ben pamdemi dönemimde girdim, o zaman piyasa yerinde durmuyordu ama zararım çok pis, şimdi nedir bilemem
O zaman çok extrem bir durum dost ya.
Ben de 55k ya araç sattım sıfır arabayı. 2 yil sonra aynı aracı 700e alamadım. Sen düşün.
Oradaki durum bu kurumlardan ziyade ülkenin halinden, enflasyon kaynaklı. Ve şanssızlığımiz..