Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İhale Usulu Tarla Satışı Hakkında Bilgisi Olan

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,933
2,693
113
Beyler merhaba burayı gogle gibi kullanıyorum kusura bakmayın anlamadığım için belki bilen vardır. Bizim tarla var halamlarla ortak 7.5 dönüm falan başkası da var içinde oda 7.5 falan var biz hakkımız olan 2.5 satmak istiyoruz ayiramadigimiz için kimin yeri net belli değil. Mahkeme verip satmak istiyoruz bu konuda bilgisi olan varmı? Çünkü karşı taraf lanet babamlar bıkmış zapt etmiş durumdalar. Halamlar satma taraftarı değil ama biz dava açsak 2.5 dönüm yaylayi bunun dönümü ne kadar gider açık artırmada. Ve bu mahkeme kararı ile satış nasıl oluyor zarar edermiyiz bilgisi olan varmı?

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
871
409
63
Beyler merhaba burayı gogle gibi kullanıyorum kusura bakmayın anlamadığım için belki bilen vardır. Bizim tarla var halamlarla ortak 7.5 dönüm falan başkası da var içinde oda 7.5 falan var biz hakkımız olan 2.5 satmak istiyoruz ayiramadigimiz için kimin yeri net belli değil. Mahkeme verip satmak istiyoruz bu konuda bilgisi olan varmı? Çünkü karşı taraf lanet babamlar bıkmış zapt etmiş durumdalar. Halamlar satma taraftarı değil ama biz dava açsak 2.5 dönüm yaylayi bunun dönümü ne kadar gider açık artırmada. Ve bu mahkeme kararı ile satış nasıl oluyor zarar edermiyiz bilgisi olan varmı?
Bölge neresi

Golcümetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
34,139
18,143
113
Satmak istemiyorlarsa Halanlar da para varsa onlar alsın

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
871
409
63
Satış genelde İcra Yoluyla Açık Artırma ile yapılır.
Yani:
  • İcra dairesi satış ilanı verir
  • Açık artırma yapılır
  • En yüksek teklif veren alır
  • Para hisselere göre dağıtılır
Örneğin
  • Tarla 15 dönüm diyelim
  • Siz 2.5 dönüme denk gelen pay sahibisiniz (~%16.6)

Satıştan gelen paranın %16.6’sını alırsınız.
Açık artırmada değer düşer mi?

Genelde piyasanın biraz altında satılabiliyor.

Sebep:

• İcra satışları bazen ucuza gider
  • Ama son yıllarda online ihaleler yüzünden bazen normal fiyatına yakın da satılabiliyor.

Mahkeme önce bilirkişi gönderir ve rayiç değer belirlenir.

İlk ihalede genelde:
  • Değerin %50’sinden aşağı satış olmaz.

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
871
409
63
Siz mahkemeye verirseniz anlaşmazlık olduğu için devlet icra yoluyla araziyi komple satar senin payına düşeni sana öder diğer kalan parada diğer sahillere ödenir

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,705
4,047
113
Bu ülkede toprak anlaşmalı toprak paylaşımı ve miras davaları ortalama 5 6 yılda sonuçlanıyor. Bir de anlaşmalı değilse geçmiş olsun 😂 yak gitsin

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,933
2,693
113
Yani:
  • Açık artırma yapılır
Örneğin
  • Tarla 15 dönüm diyelim

Sebep:

• Ama son yıllarda online ihaleler yüzünden bazen normal fiyatına yakın da satılabiliyor.

İlk ihalede genelde:
İşte ucuza gider diye halamlar yanaşmıyor. Keşke fiyat belirlense biz okey verince satış olsa.

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,933
2,693
113
Siz mahkemeye verirseniz anlaşmazlık olduğu için devlet icra yoluyla araziyi komple satar senin payına düşeni sana öder diğer kalan parada diğer sahillere ödenir
Sadece bizim bölge satılamaz mi? Parsel ayiramadigimiz için bu duruma düştük ama ucuza da gitsin istemiyoruz

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,933
2,693
113
Bu ülkede toprak anlaşmalı toprak paylaşımı ve miras davaları ortalama 5 6 yılda sonuçlanıyor. Bir de anlaşmalı değilse geçmiş olsun 😂 yak gitsin
Valla dönümü 1 m olsa da satarız ama düşüğe gitme de oluyor diye sıkıntı. Ne olacak bilmiyorum. Eskiden şehir merkezinde tarla varmış dayıları patakulle ile üstüne geçirmişler babamın dayıları yoksa şuan 50 m 100 m lik tarla vardı bir sürü ev yapıldı. Para onlara da kalmadı zaten hepsi birbirinin kafasını yardı.

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,936
1,137
113
Yani:
  • Açık artırma yapılır
Örneğin
  • Tarla 15 dönüm diyelim

Sebep:

İlk ihalede genelde:
Sen bunu nerden biliyorsun yapay zekamisin yoksa

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
871
409
63
Sen bunu nerden biliyorsun yapay zekamisin yoksa
Geçmişte bizde yaşadık 960 dönüm arazi ile 18 ortak arazi bölgeleri hep ayrı yerde ben satmak istediğimi belirttim ortaklar akraba akraba akrepdir diye bir laf varya bu doğru satış fiyatının baya altında altında almaya çalıştılar bana düşen 53.3 dönüm normal satış yapsam fiyatı 35 ila 50 milyon tl arası ama icra yolu ile sattık bana 30 milyon düştü , ortakların arazisi de mecburi satıldı icra yoluyla onlar da parasını aldı 30'milyon ama satışlar çok ucunda sürüyor biz 2 mahkeme ile yıl uğraştık

Black81

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,481
2,263
113
Bizimde bı yer var 56 kişi var işin içinde mahkeme açık gözüküyor tensip zaptı hazırlandı paylı mulkiyette yazmakta mahkemende gün vs hicbirsey yok bu ne demek oluyor açılali 2 seneye yaklaştı mahkeme bileniniz varmı dir @tusubana33

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,933
2,693
113
Geçmişte bizde yaşadık 960 dönüm arazi ile 18 ortak arazi bölgeleri hep ayrı yerde ben satmak istediğimi belirttim ortaklar akraba akraba akrepdir diye bir laf varya bu doğru satış fiyatının baya altında altında almaya çalıştılar bana düşen 53.3 dönüm normal satış yapsam fiyatı 35 ila 50 milyon tl arası ama icra yolu ile sattık bana 30 milyon düştü , ortakların arazisi de mecburi satıldı icra yoluyla onlar da parasını aldı 30'milyon ama satışlar çok ucunda sürüyor biz 2 mahkeme ile yıl uğraştık
Misal teklif geldi o teklifi kabul etmeyip bir sonraki açık artırmaya çıkarma olsa daha iyi olurdu. Şimdi değeri dönümde 1 m olan tarla dönümü 600 k gitmesin terbiyesizim

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
871
409
63
Misal teklif geldi o teklifi kabul etmeyip bir sonraki açık artırmaya çıkarma olsa daha iyi olurdu. Şimdi değeri dönümde 1 m olan tarla dönümü 600 k gitmesin terbiyesizim
Öyle dediğin gibi olmuyor açık artırmaya çok kişi katılıyor en yüksek teklifi veren kazanıyor ihaleyi ama bu dönemde internette dahil oldu daha yüksek fiyata da satılır internet ihalesi ile satılsa 10 ile 30 gün ihale ile gösterim yapılır ihale tarihine kadar fiyat belirler herkez fiyat verir kim en yüksek fiyatı verirse o kazanır

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,933
2,693
113
Öyle dediğin gibi olmuyor açık artırmaya çok kişi katılıyor en yüksek teklifi veren kazanıyor ihaleyi ama bu dönemde internette dahil oldu daha yüksek fiyata da satılır internet ihalesi ile satılsa 10 ile 30 gün ihale ile gösterim yapılır ihale tarihine kadar fiyat belirler herkez fiyat verir kim en yüksek fiyatı verirse o kazanır
Anladım ihale 1 günde olup bitmiyor yani belli bir ihale süresi var