Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Hayatı

tekergokhann

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
796
322
63
5 aydır çalışiyorsan kıdem hakkin yok iş veren seni çıkartıyorsa 2 haftalık ihbar hakkin oluyor aldığın maaşın 2 haftalık brüt ücreti neyse o . 6 ayın dolarsa iş verene işe iade davası acabiliyorsun muhtemelen 6 ayın dolmadan seni o yüzden istifa et diye zorluyorlarlardir

Cihat5234

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,208
1,915
113
5 aydır çalışiyorsan kıdem hakkin yok iş veren seni çıkartıyorsa 2 haftalık ihbar hakkin oluyor aldığın maaşın 2 haftalık brüt ücreti neyse o . 6 ayın dolarsa iş verene işe iade davası acabiliyorsun muhtemelen 6 ayın dolmadan seni o yüzden istifa et diye zorluyorlarlardir
Tm

Cihat5234

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,208
1,915
113
5 aydir calsiiyom çıkartsalarr işten işsizlik alabilrmiyim acaba

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,204
6,283
113
Her konustugunuzu ses kaydi al tazminat bile acarsin hakaret edemez isine gelmiyosa cikartacak yok oyle

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
5 aydir bir firmada çalışıyorum benim kendim cikisi vermemi istiyorr yönetici çalıştırmak istemiyor bende cikis vermem diyorum bana baskı yapıyorlar yöneticiler
Ne yapmalıyım dostlar
İş hukukuna göre çalıştığın yerde en az 1 yıl sigortalı gözüküyorsan, işveren seni çıkartırsa tazminat ödemekle yükümlü oluyordu ama 1 yılı doldurmamışsan tazminatsız çıkartabiliyordu. O kural belki değişmişse onu bilemem

1 yıl sınırı vardı

Cihat5234

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,208
1,915
113
İş hukukuna göre çalıştığın yerde en az 1 yıl sigortalı gözüküyorsan, işveren seni çıkartırsa tazminat ödemekle yükümlü oluyordu ama 1 yılı doldurmamışsan tazminatsız çıkartabiliyordu. O kural belki değişmişse onu bilemem
Ozmn alamak

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,400
3,790
113
Kural değişmemişse o zaman maalesef alamazsın dostum ama şunu anlamadım. O halde neden işveren sana kendin istifa et diyor ki

Hatta birçok firma ileride tazminatla işten çıkartmamak için çalışanın süresi 1 yıla yaklaşınca çıkartıp başkasını alıyordu

bycras21

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,057
289
83
İse git doğru düzgün çalışma saati doldur çık

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,371
5,256
113
5 aydir bir firmada çalışıyorum benim kendim cikisi vermemi istiyorr yönetici çalıştırmak istemiyor bende cikis vermem diyorum bana baskı yapıyorlar yöneticiler
Ne yapmalıyım dostlar
SSK ya gidip ne yapabileceğini öğrenebilir, şikayet edebilirsin, edevletten şikayet edebilirsin, cimere yazabilirsin, avukata danışabilirsin, yapabileceğin bir çok aksiyon var