Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Özbekistan Çalışma ve Yaşama Koşulları Tavsiye Edilir Mi

goat60

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
663
251
63
Yoooo kim diyor yoksul? Herkesin kapısının önünde 2 tane arabası var . Ekonomi de gayet güzel , avmler hep dolu .
İcra dosyaları n'olacak dış borç ne ondan haberin varmı senede kaç milyon dolar dış borcun var senin benim cebimden çıkıyor onlar

goattuso

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
708
502
93
1. Sirket sana 1 yillik calisma - oturum vizesi icin belge gondermesi lazim. Onu Ozbekistan Konsolosluguna veriyorsun 2 -3 gun sonra vizeni pasaportuna yapistirilmis seklinde aliyorsun. ( Turklere 30 gun vizesiz kalma hakki var. ( 3 gun icinde de bizdeki ikametgah gibi ( register deniliyor))) cikartmalari lazim.
2. Turk firma ile giderken Turkiye den SGK devam edecek mi? Degilse maasini oradan mi alacaksin netlestirmen lazim. Bazi firmalar bir kismini elden bir kismini oradaki bankaya yatirirlar. ( Ozbekistan da maas odemeleri bazen gec oluyor kendini garanti altina al. Sozlesmeni mutlaka yap.)
3. Sartlarini net belirle, kalacak yer, gidis donus ucak biletleri, tatiller, yemekler, calisma saatleri. Bunu kullanan cok firma var, maasini alamayip donen de cok insan var.
4.Sirket guvenilir mi iyi arastir. Eski ya da hala calisan birilerini linkedin de bulmaya calis sor onlara.
5. Yukarda yazdiklarimi netlestirirsen durma git, Turkiye nin kargasasindan sonra cok seversin, Taskent ise daha guzel, diger sehirler henuz cok gelismis degil.
vs vs vs
konsolosluğa girmesi için önce benim kapımın önünden geçmesi gerek :D

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
1. Sirket sana 1 yillik calisma - oturum vizesi icin belge gondermesi lazim. Onu Ozbekistan Konsolosluguna veriyorsun 2 -3 gun sonra vizeni pasaportuna yapistirilmis seklinde aliyorsun. ( Turklere 30 gun vizesiz kalma hakki var. ( 3 gun icinde de bizdeki ikametgah gibi ( register deniliyor))) cikartmalari lazim.
2. Turk firma ile giderken Turkiye den SGK devam edecek mi? Degilse maasini oradan mi alacaksin netlestirmen lazim. Bazi firmalar bir kismini elden bir kismini oradaki bankaya yatirirlar. ( Ozbekistan da maas odemeleri bazen gec oluyor kendini garanti altina al. Sozlesmeni mutlaka yap.)
3. Sartlarini net belirle, kalacak yer, gidis donus ucak biletleri, tatiller, yemekler, calisma saatleri. Bunu kullanan cok firma var, maasini alamayip donen de cok insan var.
4.Sirket guvenilir mi iyi arastir. Eski ya da hala calisan birilerini linkedin de bulmaya calis sor onlara.
5. Yukarda yazdiklarimi netlestirirsen durma git, Turkiye nin kargasasindan sonra cok seversin, Taskent ise daha guzel, diger sehirler henuz cok gelismis degil.
vs vs vs
Zaten sirkete beni öneren arkadaş kendiside yurtdisinda benim gideceğim yerdeki daha önce çalışan arkadaş benim çalıştığım yerin yakınında iş başı yaptı ailevi nedenlerden dolayı dönmüş adam.hani muhattab olduğum tanımadığım insanlar değil gecmistede beraber çalıştığım en 10 yıllık tanışıklık olduğum insanlar

usakspor

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
112
43
28
Zaten sirkete beni öneren arkadaş kendiside yurtdisinda benim gideceğim yerdeki daha önce çalışan arkadaş benim çalıştığım yerin yakınında iş başı yaptı ailevi nedenlerden dolayı dönmüş adam.hani muhattab olduğum tanımadığım insanlar değil gecmistede beraber çalıştığım en 10 yıllık tanışıklık olduğum insanlar
Ben kisaca yazdim olabilecekleri, sorularin olursa yaz, ;)

Skrinar

şah şah şah dam dam dam ar ar ar Şahdamar
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,612
1,765
113
Memleketinizi terk etmeyin safları siklastirin

Nazo987

Feleğe Dayandım Gülümmm
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,920
3,451
113
özbek kızlar gerçekten ağır kaşar onu söylim

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,503
30,743
113
Recep en temizi bi ozbek esc bul ulkedeki esclerin yuzde 60 i ozbek. İbrahim tatlises gibi otur yanina. Bacim böyleyken boyle ben bi bisey deniyecem bana akil ver de o sana a dan z ye hepsini anlatir. Oyle kolay 3500 dolar kazanilsa turkiyeye skilmeye gelmezlerdi :)
Son cümlede yıkıldım

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,503
30,743
113
Asgari ücreti 750 dolar olan bir ülkedeyim. Senin işini yapan ustalar en baba 2700 dolar falan alıyordur. Asgari ücreti 100-110 dolar olan bir ülkede 3500-4000 dolar kazanman mantıken zor ama varsa öyle bir durum ve yalan dolan yoksa yapıştır git arkana bakma

Nazo987

Feleğe Dayandım Gülümmm
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,920
3,451
113
aq özbekistanda 3500 dolara insan eti yiyolar bizimkide internetten buldum teklif aldım gidicem diyo :DD A:DASDADAD:ÇADDS:a

eminehawk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,328
2,918
113
Hayatında mahallesinden dışarı çıkmayan herkes yorum yapmış ne güzel be

Nazo987

Feleğe Dayandım Gülümmm
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,920
3,451
113
4 yil Ozbekistan Taskent te yasadim. Cahil cahil yazanlara bakma. Taskent e gidiyorsan gozun kapali git. Dunyanin en guvenli ulkelerinden, Turklerle iliskileri cok iyi olan, 1 tane olay ne duydum ne gordum bir yer. istersen ozelden yaz detaylari sorabilirsin. Vize oturum en zor demisler, sirket cikariyor zaten 2-3 haftyaa 1 yillik oturumun cikiyor. En onemli konu su, saglam firma olmasi lazim, odemelerin aksamasin. Sehir - Sirket yazarsan bildigim kadariyla bilgi destegi olurum sana. 3500$ icinde neler var onlari iyi konus. Sen yaz ozelden. Bosver tiri viri bilmeden yazanlari.
puhahahahahahahahah nitelikli dolandırıcı aq:D

Pesimdt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
370
115
43
Hiç düşünme Gürcistan’a gel hem iş bul hem yaşam sıkıntısı yok Türkiye’den 1000 kat daha iyi kimlikle girebiliyorsun vize pasaporta hiç gerek yok

Pesimdt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
370
115
43
Yaklaşık sekiz senedir buradayım hiç pişman değilim öyle canım sıkıldı mı Türkiye’ye gidip geliyorum zaten yakın

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
aq özbekistanda 3500 dolara insan eti yiyolar bizimkide internetten buldum teklif aldım gidicem diyo :DD A:DASDADAD:ÇADDS:a
Dostum ben ne anlatıyorum siz anlatiyonuz Allah aşkına yorum yapmadan önce bı okuyun öyle yorum yapın

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Ne alaka olm herkes fikrini yazıyor maaş oranlarını baz alarak
Yaaa kardeşim kırılma noktası bu firma Türk firması işveren Türk fabrikanın sahibi türk fabrika Özbekistan da sadece hani maaşı baz alırken su faktörüde dikkate alsanız problem kalmayacak zaten