Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sigara ve Alkol

Müslüm75

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,662
6,573
113
Arkadaşlar yaklaşık 15 yıldır alkol ve sigara kullanıyorum.Özellikle son 4-5 senedir abarttım hergün düzenli 3 paket sigara 1 şişede içki içiyorum.Bana bi ilham geldi dedimki kendi kendime neden bırakamayım hem sağlığım mahvoluyor hemde bütün kazandığımız buraya gidiyor.Yaklaşık 2 gündür ne bir dal sigara nede alkol içtim.Şuanda kendimi aşırı sinirli hissediyorum birine saldırcak gibiyim bide kalbimde çarpıntı var huzursuzum ağır bi mücadele veriyorum.Yoksunluk krizleri geliyor sanki madde bağımlısı gibi.Bana ne tavsiye verirsiniz bu konuda birde bırakan veya bırakmaya çalışan arkadaşlardan yorum bekliyorum saygılar...
Dışarı çık biriyle sağlam kavga et içer atarlar kanka 3 5 yatarsın içemeyince mevbur bırakırsın

Black81

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,481
2,263
113
15 yıl alkol kullandım bir gecede bırakıp o güne kadar hiç içmemiş gibi hayatıma devam ettim. Aynı zamanda zararlı maddeleri de vallahi tedavisiz bıraktım yani herşey kafada biter. Beni hicbir şey esir edemez
Okadar doğru ki eroini bile tedavisiz bırakabilirsiniz bağımlılık kafada biter

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,404
3,792
113
Arkadaşlar yaklaşık 15 yıldır alkol ve sigara kullanıyorum.Özellikle son 4-5 senedir abarttım hergün düzenli 3 paket sigara 1 şişede içki içiyorum.Bana bi ilham geldi dedimki kendi kendime neden bırakamayım hem sağlığım mahvoluyor hemde bütün kazandığımız buraya gidiyor.Yaklaşık 2 gündür ne bir dal sigara nede alkol içtim.Şuanda kendimi aşırı sinirli hissediyorum birine saldırcak gibiyim bide kalbimde çarpıntı var huzursuzum ağır bi mücadele veriyorum.Yoksunluk krizleri geliyor sanki madde bağımlısı gibi.Bana ne tavsiye verirsiniz bu konuda birde bırakan veya bırakmaya çalışan arkadaşlardan yorum bekliyorum saygılar...
İçiyorsan iç ama en azından kendini günde 1 paketle sınırla. En azından bunu yapabilirsin. Belli ki başlamak için neden arıyorsun zaten

Ayrıca sigarayı birden bırakınca da kalpten falan da gitmezsin. Hayatımda duyduğum en abzürt, en komik argüman. İçilmeyen tek bir dal sigara bile sağlık için artıdır

Alkole para vermek istemiyorsan da evde kendi biranı yapabilirsin. Markette 1 biraya vereceğin parayla evde 6 tane bira yaparsın. Yapımı da çok basit zaten. Bira müdavimlerinin çoğu artık kendi birasını kendi yapıyor

Son düzenleme:

gangplank

Huzur ancak Allah'ı anmakla olur..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,934
3,288
113
15 yıl alkol kullandım bir gecede bırakıp o güne kadar hiç içmemiş gibi hayatıma devam ettim. Aynı zamanda zararlı maddeleri de vallahi tedavisiz bıraktım yani herşey kafada biter. Beni hicbir şey esir edemez
kumarı da bırak o zaman reis yoksa kumarın esiri olacaksın...

TestoHaylan06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
19,231
20,810
113
Sigarayı bırakıyım derken kalpten gidersin azaltarak bırakacaksın yada azaltıp içmeye devam edeceksin o işler Yeşilay hattında ki kıçı kırık karıların ezbere konuştuğu gibi olmuyor neymiş efendim 11 gün içmeyince aklına sigara gelmezmiş afedersin b.k gelmez bir sinirlenen bakalım koşa koşa en yakın markete sigara almaya gidersin

Hewal04

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
80
13
8
Sen nasıl alkolik olmamışsın geçen yaz kardeşim benden küçüktü 18 sene içti alkolik oldu. Kurtaramadı kendini. 40 yaşındaydı.

Black81

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,481
2,263
113
İçiyorsan iç ama en azından kendini günde 1 paketle sınırla. En azından bunu yapabilirsin. Belli ki başlamak için neden arıyorsun zaten

Ayrıca sigarayı birden bırakınca da kalpten falan da gitmezsin. Hayatımda duyduğum en abzürt, en komik argüman. İçilmeyen tek bir dal sigara bile sağlık için artıdır

Alkole para vermek istemiyorsan da evde kendi biranı yapabilirsin. Markette 1 biraya vereceğin parayla evde 6 tane bira yaparsın. Yapımı da çok basit zaten
Nasıl olir

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,404
3,792
113
Zaten internetten kit sipariş veriyorsun. Yapman gereken tek şey suyunu şekerini ve mayasını koyup 2 hafta kovada, 1 hafta şişede bekletmek. Hazır çorba yapmak kadar basit

Gfbarmy35

Sadece FENERBAHCE💙💛
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,532
2,811
113
abi kendini kandırma. az dayha dayan. alkolü siktir et sigara swni zorlayan. alkolun bağımlılığı yok. umarıım bırakırsın
Öyle deme dost alkol daha kötü bunu her gün içen anlayabilir bizler anlayamayız

Golcümetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
34,059
18,089
113
Birden bırakılmaz gğzel kardeşim 15 senenin bağımlılığı var kalp krizi bile geçirirsin
Diren sakın geri başlama. sigarayı 15 gün içmezsen kesinlikle bırakırsın. 2005 de sigarayı askerde birden bıraktım. O gün bugündür içmem. Artık yolda birisi icerse Dumanından onun bile kaçıyorum. 13 gün daha sabret

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,404
3,792
113
Diren sakın geri başlama. sigarayı 15 gün içmezsen kesinlikle bırakırsın. 2005 de sigarayı askerde birden bıraktım. O gün bugündür içmem. Artık yolda birisi icerse Dumanından onun bile kaçıyorum. 13 gün daha sabret
Muhtemelen birşeye sinirlendiğinde veya üzüldüğünde hemen başlayacak. Burada konu açmasının sebebi bile iradesinin zayıf olması ve aslında başlamak için neden araması

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,404
3,792
113
İstisnalar vardır elbette ama genelde hayatı rayında ilerleyen, derdi tasası minimum seviyede olan ve mutlu olan, yaşamayı seven insanlar sigara kullanmazlar

Hayata çile çekmek için gelmiş insanların çoğu da sigara kullanır

Eğitim seviyesi ve ekonomisi düzgün toplumlarda sigara içme oranı, Türkiye gibi 3. sınıf Ortadoğu ülkelerine oranla çok daha azdır