Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Türk Toplumunun Çok Meraklı ve Ağır Dedikoducu Bir Toplum Olması

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Herkese merhaba. Hep merak etmişimdir bu toplumun neden bu kadar meraklı bir toplum olduğunu ve neden her haltı kendileriyle kıyas ettiklerini. İnsanlar seni gördüklerinde zank diye direk ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Kendi evlatlarıyla seni kıyas ediyorlar çünkü. Veya avukat, kaportacı gibi bir mesleğin varsa yarın öbür gün işleri düştüğünde ucuza halledebilmek için soruyorlar. Çalışmıyorum deyince de neden diye soruyorlar veya para nereden geliyor diyorlar. Ne kadar patavatsızca bir soru ama soruyorlar

İnsanlardaki patavatsızlığı gördükçe insanlardan ister istemez soğuyorsun. Onlara göre çalışmalısın ve evlenmelisin. Sonra çocuk yapmalısın. İçimden sana ne lan embesil gerizekalı demek istiyorum ama anam babam yaşında oldukları için sadece gülüp geçiyorum. Patavatsız olsalar bile saygısızlığı kendime yakıştıramıyorum

Kendi çocukları 3 kuruşa orada burada köle gibi çalıştıkları için sen de öyle olmalısın onlara göre. Hatta değirmenin suyunun yasadışı faaliyetlerden geldiğini söyleyemediğin için sana iş bulmaya çalışanlar falan bile çıkabiliyor bazen. Ama bindiğin arabayı görünce afallıyorlar

Artık apartman çıkışında şaşkaza karşılaştığımda ağızlarını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum. Yeni taktiğim bu :D

Çalışmadığım halde standart üstü bir hayatım olduğunu görüyorlar ve meraktan çatlıyorlar

Avrupaya hiç gitmedim ama kesinlikle batı toplumunun ortadoğu toplumu kadar meraklı ve dedikoducu olduklarını sanmıyorum. Yani kendilerini ilgilendirmeyen soruları neden sorsunlar ki bizim toplum gibi

Ama cevabı Ozan Güven vermiş :D

Son düzenleme:

karkar92

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
6,391
1,658
113

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,936
1,137
113
Herkese merhaba. Hep merak etmişimdir bu toplumun neden bu kadar meraklı bir toplum olduğunu ve neden her haltı kendileriyle kıyas ettiklerini. İnsanlar seni gördüklerinde zank diye direk ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Kendi evlatlarıyla seni kıyas ediyorlar çünkü. Veya avukat, kaportacı gibi bir mesleğin varsa yarın öbür gün işleri düştüğünde ucuza halledebilmek için soruyorlar. Çalışmıyorum deyince de neden diye soruyorlar veya para nereden geliyor diyorlar. Ne kadar patavatsızca bir soru ama soruyorlar

İnsanlardaki patavatsızlığı gördükçe insanlardan ister istemez soğuyorsun. Onlara göre çalışmalısın ve evlenmelisin. Sonra çocuk yapmalısın. İçimden sana ne lan embesil gerizekalı demek istiyorum ama anam babam yaşında oldukları için sadece gülüp geçiyorum. Patavatsız olsalar bile saygısızlığı kendime yakıştıramıyorum

Kendi çocukları 3 kuruşa orada burada köle gibi çalıştıkları için sen de öyle olmalısın onlara göre. Hatta değirmenin suyunun yasadışı faaliyetlerden geldiğini söyleyemediğin için sana iş bulmaya çalışanlar falan bile çıkabiliyor bazen. Ama bindiğin arabayı görünce afallıyorlar

Artık apartman çıkışında şaşkaza karşılaştığımda ağızlarını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum. Yeni taktiğim bu :D

Çalışmadığım halde standart üstü bir hayatım olduğunu görüyorlar ve meraktan çatlıyorlar

Avrupaya hiç gitmedim ama kesinlikle batı toplumunun ortadoğu toplumu kadar meraklı ve dedikoducu olduklarını sanmıyorum. Yani kendilerini ilgilendirmeyen soruları neden sorsunlar ki bizim toplum gibi
Siz hangi millettendiniz onu belirmtmediniz

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Siz hangi millettendiniz onu belirmtmediniz
Kendimi milletin bir parçası olarak görmüyorum dostum. Bunu üstünlük olarak söylemiyorum ama görmüyorum. Bu toplumun izlediğini izlemiyorum, dinlediğini dinlemiyorum, inandığına bile inanmıyorum. Meraklı birisi de değilim. Kimsenin işini gücünü, parasının nereden geldiğini merak etmiyorum. Kim kiminle yatıp kalkmış merak etmiyorum

Son düzenleme:

Erhan2121

Nefsini ıslah etmeyen başkasını ıslah edemez ..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
48,566
53,321
113

Sebebi çok açık dünyada yaşayan insanlar suan sadece dünya malı için rekabet içinde benim oğlum herkesten maddi olarak üstün olsun isterler eski caglar da bu şekilde bir anlayış yoktu ve her geçen gün maalesef daha da geriye gidiyoruz

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Sebebi çok açık dünyada yaşayan insanlar suan sadece dünya malı için rekabet içinde benim oğlum herkesten maddi olarak üstün olsun isterler eski caglar da bu şekilde bir anlayış yoktu ve her geçen gün maalesef daha da geriye gidiyoruz
Ama nereden geliyor bu değirmenin suyu diye bir soru sormak ta patavatsızlığın nirvanası artık ama bu soruyu bile normal görebiliyorlar. Sorulabilir bir soru olarak görmeleri beni çıldırtıyor

Erhan2121

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
48,566
53,321
113
Ama nereden geliyor bu değirmenin suyu diye bir soru sormak ta patavatsızlığın nirvanası artık ama bu soruyu bile normal görebiliyorlar
Para gelsin nerden geliyorsa gelsin anlayışı var suan insanlarda yani yeryüzünde 8 milyara yakın insan var herkesin gozunu para hırsı bürümüş sadece amaç bu olmus insanlığın amacını bile paraya çevirdiler artik sözün bittiği yerdeyiz maalesef

AKQJ

❝ ғᴀʀᴋɪɴᴅᴀʏɪᴍ ❿'sᴜᴢᴜᴍ ❞
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,706
8,744
113
Apartman yaşamı zor kral.
Daha izole bı hayat sürsen bu tür durumlar olmaz.
Aç kalsan kapina bı kap yemek ile gelmezler. Ama onlara göre har vurup harman savuran göründünmu hemen sorgulamaya başlarlar. Genellikle iç Anadolu'daki yaşam ve eleştiri ona göre ağır oluyor. Ben kimsenin ne yaptığını merak etmem sorgulamam ama benim malesef bı çok hayranim var 😃😃
O yüzden bu coğrafya da yaşam zor.
Çok ciddi bir tavır takinip Güleç olmayı bırakmak gerekiyor. Hayır demeyi öğrenmek gerekiyor. Varsın asık suratli desinler, desinler ama laubali üzerlerine vazife olmayan şeyleri sormasinlar...

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Para gelsin nerden geliyorsa gelsin anlayışı var suan insanlarda yani yeryüzünde 8 milyara yakın insan var herkesin gozunu para hırsı bürümüş sadece amaç bu olmus insanlığın amacını bile paraya çevirdiler artik sözün bittiği yerdeyiz maalesef
Babam benim çevirdiğim her haltı, her yasadışı faaliyeti bilir. Hiçbirşeyi de ondan saklamam. Komşulardan, akrabalardan merak edip beni sorduklarında bilgisayardan çalışıyor, grafik tasarım logo tasarım işi falan yapıyor diyormuş :D

Son düzenleme:

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,729
1,171
113
Abicim ortadoğuda esamesi bile okunmaz ama, Sanane/Banane kültürü önemlidir, yüksek bir medeniyettir.. Buralarda geçmiyor ve o yüzden doğru düzgün bir medeniyetimiz de yok..

Erhan2121

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
48,566
53,321
113
Babam benim çevirdiği her haltı, her yasadışı faaliyeti bilir. Hiçbirşeyi de ondan saklamam. Komşulardan, akrabalardan merak edip beni sorduklarında bilgisayardan çalışıyor, grafik tasarım logo tasarım işi falan yapıyor diyormuş :D
Babanın ellerinden öperim dost oglunu ite köpeğe ezdirmiyor ne mutlu snaa

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,729
1,171
113
Babam benim çevirdiği her haltı, her yasadışı faaliyeti bilir. Hiçbirşeyi de ondan saklamam. Komşulardan, akrabalardan merak edip beni sorduklarında bilgisayardan çalışıyor, grafik tasarım logo tasarım işi falan yapıyor diyormuş :D
Baba gibi baba işte. :)

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Apartman yaşamı zor kral.
Daha izole bı hayat sürsen bu tür durumlar olmaz.
Aç kalsan kapina bı kap yemek ile gelmezler. Ama onlara göre har vurup harman savuran göründünmu hemen sorgulamaya başlarlar. Genellikle iç Anadolu'daki yaşam ve eleştiri ona göre ağır oluyor. Ben kimsenin ne yaptığını merak etmem sorgulamam ama benim malesef bı çok hayranim var 😃😃
O yüzden bu coğrafya da yaşam zor.
Çok ciddi bir tavır takinip Güleç olmayı bırakmak gerekiyor. Hayır demeyi öğrenmek gerekiyor. Varsın asık suratli desinler, desinler ama laubali üzerlerine vazife olmayan şeyleri sormasinlar...
Kimin ne iş yaptığını, ne kazandığını, kimin kimle yatıp kalktığını bile merak eden enteresan bir toplum

Sıkıntı şu ki bu insanlar genellikle anam babam yaşında oldukları için ne kadar patavatsızca sorular sorsalar da sert yapamıyorum. Yani kendime yakıştıramıyorum. Sonra da içimde volkan oluyor tabi

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
923
391
83
Toplumsal yozlaşmanın ve eğitimin kalitesinin düşüklüğünden olan şeyler, bizim gibi olan toplumlarda bu gibi şeyler hep olur.

HaYaTıNsEsİ

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,556
10,286
113

40 yaşındayım millet bu yasa geldin neden evlenmiyorsun diyor dediğin gibi bir şey yani ama umrumda değil takmayacaksın

Erhan2121

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
48,566
53,321
113
Bana da bi grafik tasarla dediklerine ne diyecem peki :D
Aynı sorunu hemen hemen hepimiz yaşıyoruz insanların bu kadar cahil olmasına aldanma bosver gitsin hayat senin hayatın istediğin gibi yaşa bu toplumu umursama ve insanları kafana takma psikolojik olarak yipranirsin

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
40 yaşındayım millet bu yasa geldin neden evlenmiyorsun diyor dediğin gibi bir şey yani ama umrumda değil takmayacaksın
Kafayı yersin ya. İnsanın sana ne diyesi geliyor ama büyüğün olduğu için saygıyı elden bırakmayı kendine yakıştıramıyorsun