Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Türk Toplumunun Çok Meraklı ve Ağır Dedikoducu Bir Toplum Olması

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,592
9,940
113
Hacı yurtdışındayım. Geçen sene 5-6 ay çalışmıyordum ama hemen hemen hergün dışarda yemek yiyip nargile içiyordum Türk restoranında. Sonradan biriyle samimi oldum Türk personeller hergün bu ne iş yapıyor yok nerden geliyor bu paranın kaynağı vs diye konuşuyorlarmış. Orada çalışan yerel halktan biri bile bir kez olsun böyle bişey sormadı bana o zaman esnasında. Yani değişmeyiz maalesef 😀
Arada bi arayıp parayi buldun vs diyen yokmu

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113

Osman1331

Saygılarımla...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,536
1,641
113
Herkese merhaba. Hep merak etmişimdir bu toplumun neden bu kadar meraklı bir toplum olduğunu ve neden her haltı kendileriyle kıyas ettiklerini. İnsanlar seni gördüklerinde zank diye direk ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Kendi evlatlarıyla seni kıyas ediyorlar çünkü. Veya avukat, kaportacı gibi bir mesleğin varsa yarın öbür gün işleri düştüğünde ucuza halledebilmek için soruyorlar. Çalışmıyorum deyince de neden diye soruyorlar veya para nereden geliyor diyorlar. Ne kadar patavatsızca bir soru ama soruyorlar

İnsanlardaki patavatsızlığı gördükçe insanlardan ister istemez soğuyorsun. Onlara göre çalışmalısın ve evlenmelisin. Sonra çocuk yapmalısın. İçimden sana ne lan embesil gerizekalı demek istiyorum ama anam babam yaşında oldukları için sadece gülüp geçiyorum. Patavatsız olsalar bile saygısızlığı kendime yakıştıramıyorum

Kendi çocukları 3 kuruşa orada burada köle gibi çalıştıkları için sen de öyle olmalısın onlara göre. Hatta değirmenin suyunun yasadışı faaliyetlerden geldiğini söyleyemediğin için sana iş bulmaya çalışanlar falan bile çıkabiliyor bazen. Ama bindiğin arabayı görünce afallıyorlar

Artık apartman çıkışında şaşkaza karşılaştığımda ağızlarını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum. Yeni taktiğim bu :D

Çalışmadığım halde standart üstü bir hayatım olduğunu görüyorlar ve meraktan çatlıyorlar

Avrupaya hiç gitmedim ama kesinlikle batı toplumunun ortadoğu toplumu kadar meraklı ve dedikoducu olduklarını sanmıyorum. Yani kendilerini ilgilendirmeyen soruları neden sorsunlar ki bizim toplum gibi

Ama cevabı Ozan Güven vermiş :D
Her boku Eleştirip herkese bok atan bir milletiz

yunusmorgan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,116
591
113
bahsettiğin kişilerin senin iyiliğini falan istediği yok ki, sen de biliyorsundur bunu zaten. kendini şartlama saygılı olacağım diye.

erginliğinde kardeşleri, kuzenleri bu kişilerin lafına değer vermediği için kompleks haline getirmiş oluyorlar. birine laf geçirmek, nasihat vermek ondan büyük olmakmış gibi sanıyorlar. senin gibi genç, silik karakterleri görünce hemen diş geçiriyorlar.

terlesen bir daha sana değil başkalarına da yapamaz bunu. onlara ihtiyacın yokken kimsenin sana akıl vermesi haddine değil.

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Her boku Eleştirip herkese bok atan bir milletiz
Aga aylarca acaba küçük Narin neyi gördüğü için öldürüldü diye manşetler yapıldı sürekli. Kızın cesedini bile reyting malzemesi olarak bir güzel kullandı Türk medyası

Toplum, Narinin amcasıyla yengesi sevişirken gördüğü için öldürüldüğünü öğrenince ne oldu mesela. Rahatladı mı toplum sonunda. Veya hayatlarında ne değişti

O bitti bu sefer de acaba şarkıcı Güllünün ölümü kaza mı cinayet mi manşetleri başladı bu sefer. Bu toplum mu sapık ben mi anormalim bilmiyorum

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
bahsettiğin kişilerin senin iyiliğini falan istediği yok ki, sen de biliyorsundur bunu zaten. kendini şartlama saygılı olacağım diye.

erginliğinde kardeşleri, kuzenleri bu kişilerin lafına değer vermediği için kompleks haline getirmiş oluyorlar. birine laf geçirmek, nasihat vermek ondan büyük olmakmış gibi sanıyorlar. senin gibi genç, silik karakterleri görünce hemen diş geçiriyorlar.

terlesen bir daha sana değil başkalarına da yapamaz bunu. onlara ihtiyacın yokken kimsenin sana akıl vermesi haddine değil.
Bu insanları çocukluğumdan beri tanıyorum. O yüzden hem bu sebepten hem de büyüğüm oldukları için saygısızlık yapamıyorum

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
kimseyi hatırı için kendimden taviz verip memnun edemem ben valla.
Bilemiyorum dostum. Belki de ezikliktir. Ama benden 30-40 yaş büyük insanları, patavatsız sorularına rağmen tersleyemiyorum

mamican66

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,403
2,532
113
Herkese merhaba. Hep merak etmişimdir bu toplumun neden bu kadar meraklı bir toplum olduğunu ve neden her haltı kendileriyle kıyas ettiklerini. İnsanlar seni gördüklerinde zank diye direk ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Kendi evlatlarıyla seni kıyas ediyorlar çünkü. Veya avukat, kaportacı gibi bir mesleğin varsa yarın öbür gün işleri düştüğünde ucuza halledebilmek için soruyorlar. Çalışmıyorum deyince de neden diye soruyorlar veya para nereden geliyor diyorlar. Ne kadar patavatsızca bir soru ama soruyorlar

İnsanlardaki patavatsızlığı gördükçe insanlardan ister istemez soğuyorsun. Onlara göre çalışmalısın ve evlenmelisin. Sonra çocuk yapmalısın. İçimden sana ne lan embesil gerizekalı demek istiyorum ama anam babam yaşında oldukları için sadece gülüp geçiyorum. Patavatsız olsalar bile saygısızlığı kendime yakıştıramıyorum

Kendi çocukları 3 kuruşa orada burada köle gibi çalıştıkları için sen de öyle olmalısın onlara göre. Hatta değirmenin suyunun yasadışı faaliyetlerden geldiğini söyleyemediğin için sana iş bulmaya çalışanlar falan bile çıkabiliyor bazen. Ama bindiğin arabayı görünce afallıyorlar

Artık apartman çıkışında şaşkaza karşılaştığımda ağızlarını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum. Yeni taktiğim bu :D

Çalışmadığım halde standart üstü bir hayatım olduğunu görüyorlar ve meraktan çatlıyorlar

Avrupaya hiç gitmedim ama kesinlikle batı toplumunun ortadoğu toplumu kadar meraklı ve dedikoducu olduklarını sanmıyorum. Yani kendilerini ilgilendirmeyen soruları neden sorsunlar ki bizim toplum gibi

Skim böyle toplumu

Tufan1071

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,289
1,403
113
Erkeğin. Orsp forumu bir birine katarmış sözü hiç. Bir dilde yoktur bu da ne denli bir toplum olduğumuzun göstergesidir

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Erkeğin. Orsp forumu bir birine katarmış sözü hiç. Bir dilde yoktur bu da ne denli bir toplum olduğumuzun göstergesidir
Biz 30-40 farklı ırktan, kültürden oluşmuş bir milletiz. Bazıları bunu çeşitlilik olarak görüp olumlayabilir ama bence çok kültürlülük kaos demektir. Bu toplum birçok farklı görüş ve kültürden dolayı parçalara ayrılmış bir toplumdur. O yüzden de kimse kimseyi pek sevmez ve hep aramızda didişiriz

Bu ülkede siyasi partiler bile futbol takımı tutar gibi tutulur

Son düzenleme:

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Skim böyle toplumu
Batı toplumu için, çok soğuklar demelerinin sebebi bile bu aslında. Yani meraklı değiller, dedikoducu değiller demek istiyor aslında çok soğuklar derken. Böyle olmayınca buzdolabı gibi insan oluyorsun bizim topluma göre

mamican66

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,403
2,532
113
Batı toplumu için, çok soğuklar demelerinin sebebi bile bu aslında. Yani meraklı değiller, dedikoducu değiller demek istiyor aslında çok soğuklar derken. Böyle olmayınca buz dolabı gibi insan oluyorsun bizim topluma göre
Allah ibnelerin karşısına ibne iyilerin karşısına iyi çıkarsın bizim toplumda da var iyiler de bize denk gelmiyor

lucius

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,095
788
113
sadece bize özgü değil çevre ülkelerimizin insanları da bizim gibi