Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

En Güçlü Yapay Zekaya Evrenin Yaradılışını Sordum

denizcongar1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,693
635
113
Madem simülasyonundayız birisi alt f4 yapsın kapatsın amk böyle hayatın ne kupon geliyor ne para var

Kemal34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
16,526
15,652
113
Şu şekilde kuantum üzerinde yapılan deneyler ve teorik düşüncelerle hemen hemen evrenin oluşumu üzerine yeni bulgular oluşuyor. Yani bildiğimiz bir çok bilgi değişebilir gibi gözüküyor. Özellikle CERN bu konuda büyük ilerleme sağlanmasına yol açtı. Kanıtlama iddalı cümle olmuş kendime göre yazmışım, bir hipotez durumunda bilim çerçevesinde.
Evrenin sırrı kanıtlamaz. İnsan zekasını aşan şeyler var. Bu yolda ne düşünürler kafayı kırmış ya da intihar etmiş. Hipotez denilen şey mutlak sonuca ulaşan şeyler değil, çoğunlukla varsayıma dayalı ve yoruma açık ucu açık şeylerdir. Zekamız bizi bir yere kadar götürüyor. Fakat bir yerden sonrası karanlık. Bunu da ancak bu dünyadan gidince eğer ölünce farklı bir bilinçle başka bir yaşama uyanırsak bileceğiz. Doğmadan önce ne olduğunu bilmiyoruz bu sebeple muhtemelen öldükten sonra da ne olacağını bilmeyeceğiz. Bu dünyanın gizemi bizim için her zaman muamma olarak kalacak. O sebeple bazı şeyleri akışına bırakıp anda kalmak en doğrusu.

samanalevi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,727
1,170
113
Balonlar var dost, başka bişey çıkmadı..

Kayzersoze

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,152
518
113
sınırlı erişimde olan referans ile deneme fırsatı bulduğum Claude Infinity SI Mythos modeline "How to dimension/universe created ?" diye bir soru sordum ve bana böyle bir video oluşturdu, videoyu youtube'a yükledim , aslında dikkatli izlersek bir simülasyonda yaşadığımızın ve paralel evrenlerin varlığının kanıtı gibi
ilk fırsatta izleyeceğim. Merak ettim :)

sinansrml63

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
56,887
18,971
113
Buradakilere aldırma kumar ve bonus kovalamaktan beyinleri civa olmuş
Biz de arastiririz atom altı parcaciklari kuarkları evrimi falan ama videodaki atom ti parcaciklari zurna muzigi ile gostermesi komik degil mi

Ve zaten boyle sumilasyonlar coktur

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,371
5,256
113
Bilimin bugünkü haline gelmesini sağlayan tek unsur felsefedir. Felsefeyi okullarda derslerden kaldırdılar ki beyinsiz ve sorgulamayan bireyler yetişsin. Sorgulamak güzeldir, doğrudur, mutlaktır. Dalga geçenler sadece kaybedecekler gençler. Tamam, buralara kadar düşmüş olabiliriz, 500 TL bonus için şebeklik yapıyor da olabiliriz ama bırakın bari çabalayan insanlara duvarlık yapmayın.

yagolcuk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,107
2,529
113
sınırlı erişimde olan referans ile deneme fırsatı bulduğum Claude Infinity SI Mythos modeline "How to dimension/universe created ?" diye bir soru sordum ve bana böyle bir video oluşturdu, videoyu youtube'a yükledim , aslında dikkatli izlersek bir simülasyonda yaşadığımızın ve paralel evrenlerin varlığının kanıtı gibi
simülasyonda yaşıyoruz zaten takmamak lazım çok