Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kazası Hakkında

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,945
1,360
113
Öncelikle geçmiş olsun tazminat talep edebilmen için en az 1 sene orada sigortalı olarak çalışman gerek ayrıca işe iade davası açılır haksız yere rapor dönüşü iş akdinin feshinden dolayı sonunda mutlaka sen haklı olursun genelde böyledir ancak mahkeme uzun yıllar sürebilir 3 5 yıldan bahsediyorum belki daha fazla diyelim ki mahkeme erken sonuçlandı hakim işe iadene karar verdi orada barınamazsın ki hocam barındırmazlar herkes seninle uğraşır hakkını araman tabi ki güzel ama ben pek bir ümit bağlama derim
İş kazası en az 1 sene çalışma durumuna bakmıyor ise iaddeyi geçtim zaten bunlar bana böyle yaptı bende mahkeme yolu ile tüm haklarımı arayacam

rcpgdk315

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
124
56
28
Selamün aleyküm dostlar bilginize ihtiyacım var sağdan soldan olumlu olumsuz bilgiler aldım birde burada paylaşmak istedim 40 gun önce inşaat işinde iş kazası geçirdim raporum vardı rapor geçen hafta bitti dün çıkışımı verdiler bugün mahkemeye verdim firmayı kusur isverende benim MYK belgem de ustalık belgesi olmayan işi verdi iskele sökümü ordan düştüm ayağım kırıldı. Bu mahkeme süresinde başka bir sigortalı işte çalışırsam mahkeme etki edermi iş girişi için
Ya kanka anlaşıp biraz fazla koparsaydın
ihbar tazminat verdiyse daha bi hakkın yok ki
Ha ona ceza yedirmek istiyorsan o ayrı
Zaten mahkeme actin diyorsun da
Daha açmazlar
ilk ikinizi bir arabulucuya gönderiyor artık
Anlaşamazsanız dava açılıyor
Arabulucu da kopar 3-5 Daha bak yoluna kanka
3 sene git gel dünya para
Zaten kendini savunnamazsin dogru dürüst avukat lazım bir de ona para
Benden tavsiye kopar biraz daha arabulucuda ugrasma

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,945
1,360
113
Ya kanka anlaşıp biraz fazla koparsaydın
ihbar tazminat verdiyse daha bi hakkın yok ki
Ha ona ceza yedirmek istiyorsan o ayrı
Zaten mahkeme actin diyorsun da
Daha açmazlar
ilk ikinizi bir arabulucuya gönderiyor artık
Anlaşamazsanız dava açılıyor
Arabulucu da kopar 3-5 Daha bak yoluna kanka
3 sene git gel dünya para
Zaten kendini savunnamazsin dogru dürüst avukat lazım bir de ona para
Benden tavsiye kopar biraz daha arabulucuda ugrasma
Tazminat fln ödeme fln vermedi daha birde üstüne işten çıkarıp böyle yapınca bende avukata verdim

sadi6734

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,139
1,984
113
Yok ben işten çıkayım gibi derdim yoktu rapor bitince bunlarda çıkışı verdi
Calis rapor bittiyse sorun olmaz geçmiş olsun iş den niye kovuyor şerefsiz patron dan patrona fark var vicdanlı olmasi lazim benim parmağım kopmuştu yarısı 18 yaşındaydım buradaki hastaneler kesecez dediler patron olmaz dedi yurt dışına gönderdi beni parmağım iyileşti sonra 7 yıl falan çalıştım kendim çıktım gecen duydum olmuş izin aldım cenazesine gittim

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,945
1,360
113
Calis rapor bittiyse sorun olmaz geçmiş olsun iş den niye kovuyor şerefsiz patron dan patrona fark var vicdanlı olmasi lazim benim parmağım kopmuştu yarısı 18 yaşındaydım buradaki hastaneler kesecez dediler patron olmaz dedi yurt dışına gönderdi beni parmağım iyileşti sonra 7 yıl falan çalıştım kendim çıktım gecen duydum olmuş izin aldım cenazesine gittim
Bunlara anlayacakları dilden konuşmak lazım hem kusurlu hemde çıkışı vermiş üstüne raporlu olduğum günlerin sgk prim günü eksik yatırmış

sadi6734

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,139
1,984
113
Bunlara anlayacakları dilden konuşmak lazım hem kusurlu hemde çıkışı vermiş üstüne raporlu olduğum günlerin sgk prim günü eksik yatırmış
Valla bilmiyom kanka ben 4 ay çalışmadım ozaman ssg dan aldim her ay maaş da aldım patron maaş kesmedi her ay verdi devlet de verdi ozamanlar asgari ücret 600 tl di maaşım 1300 du benim 60 bin de öyle toplu para verdiydi

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,945
1,360
113
Valla bilmiyom kanka ben 4 ay çalışmadım ozaman ssg dan aldim her ay maaş da aldım patron maaş kesmedi her ay verdi devlet de verdi ozamanlar asgari ücret 600 tl di maaşım 1300 du benim 60 bin de öyle toplu para verdiydi
Aylık mı maaş aliyordun çalıştığın yerde iş neydi dost

Lazistan08

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,899
13,799
113
eski işverenin, bu süreci görebiliyor işe giriş ve işten çıkışlarını,
mahkeme senin lehine karar verir ancak bu risk barındırır,
senin raporun bittiyse seni neden çalıştırmak istemedi ve çıkış verdi bu sebepleride öğrenmek gerekli, eğer işveren seni iş sözleşmesine bağlı sebeplerden çıkardıysa lehine olacaktır mahkeme süresi en az 3 sene,
sen gidip istifa ettiysen mahkeme aleyhine olacaktır.
bundan fazla detay ve destek parayla :D :D :D şaka şaka
geçmiş olsun başarılar dilerim.

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,945
1,360
113
eski işverenin, bu süreci görebiliyor işe giriş ve işten çıkışlarını,
mahkeme senin lehine karar verir ancak bu risk barındırır,
senin raporun bittiyse seni neden çalıştırmak istemedi ve çıkış verdi bu sebepleride öğrenmek gerekli, eğer işveren seni iş sözleşmesine bağlı sebeplerden çıkardıysa lehine olacaktır mahkeme süresi en az 3 sene,
sen gidip istifa ettiysen mahkeme aleyhine olacaktır.
bundan fazla detay ve destek parayla :D :D :D şaka şaka
geçmiş olsun başarılar dilerim.
Eyvalla nedenini bilmiyorum çok kusurları var 3 sene sürmez arabulucu ile iletişime geçerim karşı tarafa artık ne alabilirsem

Lazistan08

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,899
13,799
113
Eyvalla nedenini bilmiyorum çok kusurları var 3 sene sürmez arabulucu ile iletişime geçerim karşı tarafa artık ne alabilirsem
işveren arabulucuyu umarım kabul eder, tüm haklarını hesaplattır. o rakamdan tutarı yüksek tut.
bol şanslar

Efean06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
147
41
28
Dostum raporu iş kazısı diye aldı isen iş çıkışını veremezler her türlü tazminat alırsın ama iş kazi değil diya rapor tutturdu isen geçmiş olsun

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,945
1,360
113
İş kazası olrak aldım evet ilk günden beri kendisi beni hastaneye götürdu ifade verirken merdivenden inerken düştüm de diye aklıma girdi bende onun dediğini yapmadım heralde ordan tutuldu çıkış verdi maaş yatırması SGK prim günü eksik yatırmış
Dostum raporu iş kazısı diye aldı isen iş çıkışını veremezler her türlü tazminat alırsın ama iş kazi değil diya rapor tutturdu isen geçmiş olsun