Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Özbekistan Çalışma ve Yaşama Koşulları Tavsiye Edilir Mi

Laz8118

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,051
604
113
Yani sırf surda lak lak olsun diye boş boş yorum yapanlar var yani hiç mi tanıdığınız yok çevrenizde zaten vasıfsız eleman ortalaması 2000 2500 dolara gidiyor yurt dışına çalışmak için
Yurtdisina ortalama dedigin gibi 2500 dolar civari gidiyolar yaptığın isi bilmiyorum ama eger az bulunan bi ustaysan o fiyatlari verebilirler

LordVoldemort

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,281
10,468
113
Sen daha geçen gün 500 TL dağıtacak ir elaman vardı onun peşinden koşuyordun.
K yazarken hiç utanmadan birde 80 100 k yazıyor.
Adam sizle dalga geçiyor beyler.
Hiç muhatap olmayın prim vermeyin.
30 yaşında bir trol yazık sana
Alabilir 80-100K arası çok rahat.Ülkede usta bile adam akıllı yok.İnşaat ustaları olsun şu bu olsun 180-200K da alabilir çok rahat.Zaten parayı en yüklü onlar alıyor mavi yaka diye güldüğün adamlar sanayiye inşaata falan git bak kaç bin maaşları var.Tanıdığım bir inşaat ustası var yemin ediyorum adama 250K aylık iş için teklif verdiler kabul etmedi 250 bine uğraşamam deyip

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,416
1,916
113
Yani sırf surda lak lak olsun diye boş boş yorum yapanlar var yani hiç mi tanıdığınız yok çevrenizde zaten vasıfsız eleman ortalaması 2000 2500 dolara gidiyor yurt dışına çalışmak için
Kanka o maaş öyle bir ülke için fazla .
Özbekistan'da üretim değil perakende işler yürütülüyor genelde.
Fabrika sahibi Türk ise gurbetçiler için o maaşı verebilir ama oranın yerli üretimi veya çinli işletmeler ise o parayı vermezler max verecekleri 500 dolar .
Her ne kadar Rus eteği altında gözükselerde oranın kaymağını çinliler yiyor.

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Fabrika Türk fabrikasıysa gurbetçiler için o maaşı verebilir ama onların kendi fabrikasıysa o maaş işinde bir alengir var dikkatli olmanı öneririm.
Türk firması dostum ki zaten öbür türlü tanımadığım etmediğim insanlarla o tür mevzularda girmem zaten yönlendiren arkadaşlar 10 15 yıldır tanıdığım beraberde çalışmış bulunduğum insanlar.
Yani 15 yıldır bu işi yapıyorum çıraklık kalfalık ustalık tecrübe birikimi ee yaşımızda belli bi seviyeye geldi.

beko70

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
270
191
43
Dostlar merhaba daha önce yurt dışı tecrübem olmadığı için belki aranızda vardır yurtdışında çalışan tecrübesi olan.
Özbekistanda bulunan bi fabrikada görüşme yaptım miktarda anlasabilirsek nasipse gideceğim fakat ortam nasıldır yaşama koşulları nedir yemekleri insanları ve 4 4,500$ arası teklif verdim karşı tarafa karşı taraf 3.500$ dan kapı açtı muhtemelen ortada buluşuruz gibime geliyor bu miktara gitmeye değer mi para biriktirilir mi?
Not yeme içme konaklama firmaya ait
Kanka fuhuşturmasınlar dikkat et 🤣

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,416
1,916
113
Türk firması dostum ki zaten öbür türlü tanımadığım etmediğim insanlarla o tür mevzularda girmem zaten yönlendiren arkadaşlar 10 15 yıldır tanıdığım beraberde çalışmış bulunduğum insanlar.
Yani 15 yıldır bu işi yapıyorum çıraklık kalfalık ustalık tecrübe birikimi ee yaşımızda belli bi seviyeye geldi.
Türk firması ise gurbetçiler için verirler o maaşı .
O ülkenin en güzel yanı yeme içme ve ulaşım çok ucuz ve internet altyapıları Türkiye'den daha sağlam.
Bence hiç düşünme git derim.

Azadi6321

Şampiyon Amedspor✌️✌️✌️
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
12,239
5,092
113
Dostlar merhaba daha önce yurt dışı tecrübem olmadığı için belki aranızda vardır yurtdışında çalışan tecrübesi olan.
Özbekistanda bulunan bi fabrikada görüşme yaptım miktarda anlasabilirsek nasipse gideceğim fakat ortam nasıldır yaşama koşulları nedir yemekleri insanları ve 4 4,500$ arası teklif verdim karşı tarafa karşı taraf 3.500$ dan kapı açtı muhtemelen ortada buluşuruz gibime geliyor bu miktara gitmeye değer mi para biriktirilir mi?
Çok iyi vala güvenilirse hemen git hiç düşünme

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Türk firması ise gurbetçiler için verirler o maaşı .
O ülkenin en güzel yanı yeme içme ve ulaşım çok ucuz ve internet altyapıları Türkiye'den daha sağlam.
Bence hiç düşünme git derim.
Heh benim merak ettiğim bu sosyallik anlamında gezmesi tozmasi kültürü uyum sağlanabilir mi.yani ben orda bu yabancı olarak dışarı çıktığımda rahat rahat gezebilir miyim yiyip içebilir miyim kendimi ifade edebilir miyim.
Hani oraya gidipte Tarlabaşı Esenyurt'ta Esenler otagarina gitmiş gibi olmayalim

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,416
1,916
113
Heh benim merak ettiğim bu sosyallik anlamında gezmesi tozmasi kültürü uyum sağlanabilir mi.yani ben orda bu yabancı olarak dışarı çıktığımda rahat rahat gezebilir miyim yiyip içebilir miyim kendimi ifade edebilir miyim.
Hani oraya gidipte Tarlabaşı Esenyurt'ta Esenler otagarina gitmiş gibi olmayalim
Sağlarsın kanka Türkleri sever oranın halkı .
1 kadınlarına kendini fazla kaptırma
2 cebinde fazla para olduğunu belli etme.
Hangi şehrine gideceksin bilmiyorum ama Taşkent oranın başkenti ve baya kalabalık bir şehir bütün hareket orada.
Biryerden biryere gideceksin diyelim yolda herhangi bir arabaya el et 1 dolara istediğin yere götürüyor seni.
Et yemekleri çok ucuzdur.
Gayet güzel takılırsın orda.

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,416
1,916
113
2 para birimi geçiyor orda özbek somu ve dolar .
Türk parasıyla gitme derim çünkü felaket makas atıyorlar bozum yaparken.

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Son olarak asgari ücret 33.000 TL mesai cart curt yan haklar yardımlar derken 45 50k ülkede vasıfsız elemanın aylık geliri vasıflı olarak meslek sahibi bırinin aylık 80 100k civarı maaş alması normal yani zaten şu an bu kaynak ustası torna ustası 50 60k aralığında çalışıyor. 80 90k maaş almak için çok büyük bı yetenek olmasının gerektirdiğini düşünen arkadaşlarin piyasadan haberi yok heralde.

Kolonbey

🆈🅰🆁🅱🅰🆈
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,440
751
113
Kanka bende gelimmi, 3000 dolara okeyim

tekergokhann

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
796
322
63
Konuya yorum yapanların yüzde 90i kendi oturduğu şehirden çıkamayan insanlar çok takılma sosyal hayat vs onları araştırmak istiyorsan yaz youtuba Özbekistan diye tonla gezgin gidiyor vloglarini izle biraz fikir sahibi olursun

Tback

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,750
3,927
113
Yok dostum amacim gidip 1 2 sene çalışıp 1 daire parası biriktirmek
kral senin dalak böbrek akciğer ve karaciğer fiyatını vermişler sana 4500 dolar. sen yanlıs anlamıssın bence.organların fıyatı o senın