Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Özbekistan Çalışma ve Yaşama Koşulları Tavsiye Edilir Mi

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Yaklaşık sekiz senedir buradayım hiç pişman değilim öyle canım sıkıldı mı Türkiye’ye gidip geliyorum zaten yakın
Dostum oralarda çalışan arkadaşım yok Romanya Tacikistan ve Özbekistan da var bu 3 ünde giden gelen çalışan arkadaşlarla görüştüm parayla falan sorun yaşanmayan Özbekistandi oraya yoneldim

eminehawk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,330
2,922
113
Dostum oralarda çalışan arkadaşım yok Romanya Tacikistan ve Özbekistan da var bu 3 ünde giden gelen çalışan arkadaşlarla görüştüm parayla falan sorun yaşanmayan Özbekistandi oraya yoneldim
Boşver cevap verme be kardeşim millete

Eschelon

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,997
11,282
113
Yıllardır gider gelirim Özbekistan’a yukarıda anlatılanların hiçbirini yaşamadım. Yeme içme, eğlenme gırla gidiyor. Gerçi oradaki dostlarım üst tabakadan diye bir sorun yaşamadım ama Taşkent gayet güzel yaşanacak bir şehir. Kültür de yakın , bence deneyebilirsin

Legolas35

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
868
885
93
Dostlar merhaba daha önce yurt dışı tecrübem olmadığı için belki aranızda vardır yurtdışında çalışan tecrübesi olan.
Özbekistanda bulunan bi fabrikada görüşme yaptım miktarda anlasabilirsek nasipse gideceğim fakat ortam nasıldır yaşama koşulları nedir yemekleri insanları ve 4 4,500$ arası teklif verdim karşı tarafa karşı taraf 3.500$ dan kapı açtı muhtemelen ortada buluşuruz gibime geliyor bu miktara gitmeye değer mi para biriktirilir mi?
Not yeme içme konaklama firmaya ait
Dostum merhaba Litvanyada İsveç'te bulundum Özbeklerle yasadim orda aylik litvanyada 1000 uero için takla atıyor İsveç'te 3000 Euro için 20 yıldır ailesini cocuklarini görmemeyi göze almış. 3.500 dolar çok gerçekçi rakamlar degil gibi geliyor. Yinede sen bilirsin denemek istiyorsan dene. Benim izlenimlerim bunlar.

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Ben lojistikçiyim bulamayız biz nerden bakıyorsun bu ilanlara falan
İlan değil dostum yurtdışında çalışan başka bi arkadasimin tavsiyesi ile buldum hatta bulmadım onlar ulaştı düşünür müsün diye.
Yani öyle araştırmadım öyle bı arayış içindede değildim açıkçası ama 1 alacağıma 2 almak var cazip geldi. Ama yinede insan tedirgin oluyor bilmegin bı memlekete gideceksin tecrübe yok bişey yok 15 yıldır gurbetciyim 7 8 yıl İstanbul'da yaşadım oradan Tekirdağ geldim kendi ülkende bile şehir değiştirdimi uyum sorunu yaşıyorsun

eminehawk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,330
2,922
113
İlan değil dostum yurtdışında çalışan başka bi arkadasimin tavsiyesi ile buldum hatta bulmadım onlar ulaştı düşünür müsün diye.
Yani öyle araştırmadım öyle bı arayış içindede değildim açıkçası ama 1 alacağıma 2 almak var cazip geldi. Ama yinede insan tedirgin oluyor bilmegin bı memlekete gideceksin tecrübe yok bişey yok 15 yıldır gurbetciyim 7 8 yıl İstanbul'da yaşadım oradan Tekirdağ geldim kendi ülkende bile şehir değiştirdimi uyum sorunu yaşıyorsun
Herşey istediğin gibi olsun dostum

umutfalconn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,100
1,766
113
Yaaa kardeşim kırılma noktası bu firma Türk firması işveren Türk fabrikanın sahibi türk fabrika Özbekistan da sadece hani maaşı baz alırken su faktörüde dikkate alsanız problem kalmayacak zaten
Firma türk olması sana türkiyede ki maası vereceği anlamına mı geliyor,türk firması ise o ülkeye uygun maası verir,sen arastırabiliyorsa özbekistanda senin işini yapan kişi ne kadar maas alıyormuş bir onu öğren,diyelim özbekistanda seni işini yapan kişi 3500 usd aldığını farzedelim,özbek işçi yatma ve yeme masrafı olmayacak birde muhtemelen o ülkenin vatandasına iş verdiği için fabrika vergiden avantaj saglayacak,adamlar ne diye trden işci alsınlar,sen bu fabrikanın patronu olsan tr den mi işci alırdın yoksa bulundugun ülkeden mi,

Abcd.1234

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
659
188
83
Dostlar merhaba daha önce yurt dışı tecrübem olmadığı için belki aranızda vardır yurtdışında çalışan tecrübesi olan.
Özbekistanda bulunan bi fabrikada görüşme yaptım miktarda anlasabilirsek nasipse gideceğim fakat ortam nasıldır yaşama koşulları nedir yemekleri insanları ve 4 4,500$ arası teklif verdim karşı tarafa karşı taraf 3.500$ dan kapı açtı muhtemelen ortada buluşuruz gibime geliyor bu miktara gitmeye değer mi para biriktirilir mi?
Not yeme içme konaklama firmaya ait
Dostum umarım senin için en iyisi olur. İyice araştır sakat bir durum yoksa git bence. Burda muhabbeti sulandıranlara bakma. Doğruysa maaş şartlar falan burdan kat be kat iyi. Burdaki durum rezalet görüyorsun.

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Firma türk olması sana türkiyede ki maası vereceği anlamına mı geliyor,türk firması ise o ülkeye uygun maası verir,sen arastırabiliyorsa özbekistanda senin işini yapan kişi ne kadar maas alıyormuş bir onu öğren,diyelim özbekistanda seni işini yapan kişi 3500 usd aldığını farzedelim,özbek işçi yatma ve yeme masrafı olmayacak birde muhtemelen o ülkenin vatandasına iş verdiği için fabrika vergiden avantaj saglayacak,adamlar ne diye trden işci alsınlar,sen bu fabrikanın patronu olsan tr den mi işci alırdın yoksa bulundugun ülkeden mi,
Dostum zaten az çok bi çalışma hayatı olan insanlar bilir çoğu sektörde arkadan yetişen eleman yok vasıflı eleman yok zaten orada benim yapacağım yapacak adam bulsa essek değil yani bana o kadar para versin.
Burda aldığım paranın aynısını alacaksam bende eşek değilim ben niye gideyim yani halı hazırdaki düzenini bozup

umutfalconn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,100
1,766
113
3500 dolar şu an 157k

Dostum zaten az çok bi çalışma hayatı olan insanlar bilir çoğu sektörde arkadan yetişen eleman yok vasıflı eleman yok zaten orada benim yapacağım yapacak adam bulsa essek değil yani bana o kadar para versin.
Burda aldığım paranın aynısını alacaksam bende eşek değilim ben niye gideyim yani halı hazırdaki düzenini bozup
Senin dediğin türkiye için gecerli ,çünkü türkiyede meslek liselilerini azaltıp her yere üniversite actıkları için ara eleman yetişmez oldu son yıllarda,o yüzden kalifiye elaman açığı türkiyede çok şu an,ama gittiğin ülkede eminim senin işini yapan çok kişi vardır çünkü orası eski sovvet blogu ülkesi,türkiye için 150 k cok bir para değil çoğu memur o fiyata yakın alıyor şu an,ama özbekistan için 3500 usd çok büyük rakam ,sen kafanda türkiye için 150 k normal gibi düşünüyorsunda o ülke için normal değil,türkiyenin gsyfh 15 16 usd özbekistanın 3 4 k usd ,benim mantığıma göre sana o miktarda maas vermelerinin altında bir bit yeniği var,sen gitmeden önce iyi bir arastırma yap,oraya gidip dımdızlak kalma sonunda,

umutfalconn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,100
1,766
113
2 yıl çalışıp para biriktirmek niyetim diyorsun,böyle bir niyetin varsa burda aldıgın parayı bile verseler gitmen mantıklı,çünkü tr de ki hayat pahalılığı hiç bir ülkede yok şu an,tr de para biriktiremezsin ama özbekistanda çok gezip tozmazsan aldıgın maasın yüzde 60 70 i birikir,çünkü oralarda hayat ucuz,

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
Senin dediğin türkiye için gecerli ,çünkü türkiyede meslek liselilerini azaltıp her yere üniversite actıkları için ara eleman yetişmez oldu son yıllarda,o yüzden kalifiye elaman açığı türkiyede çok şu an,ama gittiğin ülkede eminim senin işini yapan çok kişi vardır çünkü orası eski sovvet blogu ülkesi,türkiye için 150 k cok bir para değil çoğu memur o fiyata yakın alıyor şu an,ama özbekistan için 3500 usd çok büyük rakam ,sen kafanda türkiye için 150 k normal gibi düşünüyorsunda o ülke için normal değil,türkiyenin gsyfh 15 16 usd özbekistanın 3 4 k usd ,benim mantığıma göre sana o miktarda maas vermelerinin altında bir bit yeniği var,sen gitmeden önce iyi bir arastırma yap,oraya gidip dımdızlak kalma sonunda,
Evet dost haklısın fakat sekterdön sektöre değişiyor o açık mesala benim sektör exrrüzyon kalıbi üzerine bu tür ülkelerde pek yaygın değil Romanya İran Irak Azerbaycan Kırgızistan buralarda bu sektörde yeni yeni fabrikalar kurulduğu için işten anlayan yok denecek kadar az bu saydığım ülkelerde çoğundada Türk işçiler var zaten dahası turkiyedede kalıp yapan firma çok oralardaki çoğu firmada kalıpları Çin yada Türkiye'den alıyor.yapilan kalıbında faal olarak sorunsuz bir şekilde çalışır hale gelene kadar sorumluluğu kalıp firmasında yani kalıp çalışır hale gelene kadar yapılan işin karşılığı ödenmiyor.yani senin anlayacağın ben oraya gidicem yapılan kalıbın takibini yapacağım faal çalışır hale gelene kadar gerekli işlemlerini yapacağım kalıp firması parasını alacak.bizim sektör yurtiçi yurtdışı farjetmiyor işleyiş bu şekilde benim açımdan tek fark oraya gidersem dolar bazlı çalışacağım.

Recep67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,401
1,657
113
2 yıl çalışıp para biriktirmek niyetim diyorsun,böyle bir niyetin varsa burda aldıgın parayı bile verseler gitmen mantıklı,çünkü tr de ki hayat pahalılığı hiç bir ülkede yok şu an,tr de para biriktiremezsin ama özbekistanda çok gezip tozmazsan aldıgın maasın yüzde 60 70 i birikir,çünkü oralarda hayat ucuz,
Abi şu an zaten burada kazandığımız para kötü bi para değil vasıflı olsun vasıfsız olsun alım gücü yok en kotu kira 15 20 bin dediğin gibi hayat pahalı bişey kalmıyor.hadi bizler öyle böyle düzene alıştık az çok biseyler yaptık bizden sonrakiler napacak hangisi youtuber olsun hangisi fenomen olsun.
Adam diyor mühendisler o parayı almıyor almaz tabi ortalık mühendis dolu öğretmen dolu memur dolu ne kadar çok olursa değeri o kadar düşer.su an Türkiye'de yeni mühendis olmuş kisler asgari ücretin 3 5 lira fazlasına çalışıyor adam diyor işine gelirse gelmiyor aha diyor kapıda bekleyen çok çok git acı ama gerçek.