Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Türk Toplumunun Çok Meraklı ve Ağır Dedikoducu Bir Toplum Olması

blackzero

O Jaleye söyle daha benim gibi delikanlı tanımamış
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Aynı sorunu hemen hemen hepimiz yaşıyoruz insanların bu kadar cahil olmasına aldanma bosver gitsin hayat senin hayatın istediğin gibi yaşa bu toplumu umursama ve insanları kafana takma psikolojik olarak yipranirsin
Taktiğimi buldum zaten. Apartman çıkışında herhangi birisiyle karşılaşırsam ağzını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum soru bombardımanından kaçmak için :D

Erhan2121

Nefsini ıslah etmeyen başkasını ıslah edemez ..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
48,566
53,321
113
Taktiğimi buldum zaten. Apartman çıkışında herhangi birisiyle karşılaşırsam ağzını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum soru bombardımanından kaçmak için :D
Büyük bir şirkette cio yum de belli bir yaştan sonra insan bu durumları aşıyor artik sende günü geldiğinde hiç kimseyi umursamican emin ol bundan

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Büyük bir şirkette cio yum de belli bir yaştan sonra insan bu durumları aşıyor artik sende günü geldiğinde hiç kimseyi umursamican emin ol bundan
Hep kendi çocuklarıyla kıyas edebilmek için soruyorlar. Toz ticareti yapıyorum, bindiğim lüks arabanın parası da oradan çıkıyor diyecem bundan sonra

Çalışmadığını gördükleri halde standart üstü bir hayat yaşıyorsan sıçtın. Hep soru bombardımanı gelir

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Akraba kanla bulaşan hastalık derler sık kafasına paşalar gibi yat 20 sene
Öyle olmuyor dostum :)

Ne kadar patavatsız olsalar bile insan saygısızlık yapmayı kendine yakıştıramıyor işte anam babam yaşında oldukları için

ayberk1029

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,062
985
113
soruna hep merak etmişimdir diye başlamışsın , neden bu kadar meraklıyız toplum olarak demişsin. genellemenin içine dahil olmuşsun soru sorarken.

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
soruna hep merak etmişimdir diye başlamışsın , neden bu kadar meraklıyız toplum olarak demişsin. genellemenin içine dahil olmuşsun soru sorarken.
İyi de izin ver de bunu da merak edelim aga. Yani bu toplumun neden bu kadar meraklı olduğunu da merak edelim

Son düzenleme:

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
16,555
14,182
113
Herkese merhaba. Hep merak etmişimdir bu toplumun neden bu kadar meraklı bir toplum olduğunu ve neden her haltı kendileriyle kıyas ettiklerini. İnsanlar seni gördüklerinde zank diye direk ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Kendi evlatlarıyla seni kıyas ediyorlar çünkü. Veya avukat, kaportacı gibi bir mesleğin varsa yarın öbür gün işleri düştüğünde ucuza halledebilmek için soruyorlar. Çalışmıyorum deyince de neden diye soruyorlar veya para nereden geliyor diyorlar. Ne kadar patavatsızca bir soru ama soruyorlar

İnsanlardaki patavatsızlığı gördükçe insanlardan ister istemez soğuyorsun. Onlara göre çalışmalısın ve evlenmelisin. Sonra çocuk yapmalısın. İçimden sana ne lan embesil gerizekalı demek istiyorum ama anam babam yaşında oldukları için sadece gülüp geçiyorum. Patavatsız olsalar bile saygısızlığı kendime yakıştıramıyorum

Kendi çocukları 3 kuruşa orada burada köle gibi çalıştıkları için sen de öyle olmalısın onlara göre. Hatta değirmenin suyunun yasadışı faaliyetlerden geldiğini söyleyemediğin için sana iş bulmaya çalışanlar falan bile çıkabiliyor bazen. Ama bindiğin arabayı görünce afallıyorlar

Artık apartman çıkışında şaşkaza karşılaştığımda ağızlarını açar açmaz acil işim var abi deyip hızla kapıdan çıkıyorum. Yeni taktiğim bu :D

Çalışmadığım halde standart üstü bir hayatım olduğunu görüyorlar ve meraktan çatlıyorlar

Avrupaya hiç gitmedim ama kesinlikle batı toplumunun ortadoğu toplumu kadar meraklı ve dedikoducu olduklarını sanmıyorum. Yani kendilerini ilgilendirmeyen soruları neden sorsunlar ki bizim toplum gibi
Dostum senin bu kadar kendi toplumunla sorunun ne yok toplum böyle yok toplum şöyle Senin Yerinde Olsam Bu Toprakları Terkederim bu kadar şikayet edip ne diye hala yaşıyorsun burda

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Dostum senin bu kadar kendi toplumunla sorunun ne yok toplum böyle yok toplum şöyle Senin Yerinde Olsam Bu Toprakları Terkederim bu kadar şikayet edip ne diye hala yaşıyorsun burda
Ama öyle ne yapayım yani. Çok rahatsız edici seviyede meraklı bir toplum

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
İşte herkesin ayrı bi özelliği var dost senin gibileride bu toplum çok uyuz oluyor herşey karşılıklı bence 😂
Küçük Narin acaba neyi gördüğü için öldürüldü diye veya Güllü'nün ölümü kaza mı yoksa cinayet miydi diye haftalarca kafa patlatmak normal bir toplum psiklojisi olmasa gerek

Amcasıyla yengesinin yatakta fingirdeştiğini gördüğü için öldürüldüğünü öğrenince ne oluyor mesela

ayberk1029

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,062
985
113
İyi de izin ver de bunu da merak edelim aga. Yani bu toplumun neden bu kadar meraklı olduğunu da merak edelim

Küçük Narin acaba neyi gördüğü için öldürüldü diye veya Güllü'nün ölümü kaza mı yoksa cinayet miydi diye haftalarca kafa patlatmak normal bir toplum psiklojisi olmasa gerek
zaten bunu merak etmiş olman benim için bir problem değil. sende insanların neyi çok merak ettiklerini takmamalısın, senin özelini çok merak edip sorgulamaya çalışanlara bir kere mesafe koyar ve had bilidirirsen o sorunuda çözmüş olursun.

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
16,555
14,182
113

Amcasıyla yengesinin yatakta fingirdeştiğini gördüğü için öldürüldüğünü öğrenince ne oluyor mesela
Bu programların hepsini def etmek gerekiyor zaten toplum ahlakını bunlar bozuyor

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,592
9,940
113
Toplum yerine göre gayet güzel bende Türkiyenin bir cok ilinde yaşadım suan Trakya tarafında yaşıyorum trakyanin yerli insanlarını cok seviyorum mesela herkes kendi halinde herkes yardımsever buranın insanindaki samimiyeti kendi köyümde akrabalarımda bile görmüyorum bence sen yanlış mahallede yanlış toplum arasında yasiyosun

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,213
6,291
113
Sabahın köründe güneş bile dogmadan işe gitsen akşam güneş batınca eve gelsen bu seferde enayiye bak eşşek gibi çalışıyo derler sen bak dalgana dost kendini garantiye al otekilerin koy gtune 😂

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,503
30,743
113
Hacı yurtdışındayım. Geçen sene 5-6 ay çalışmıyordum ama hemen hemen hergün dışarda yemek yiyip nargile içiyordum Türk restoranında. Sonradan biriyle samimi oldum Türk personeller hergün bu ne iş yapıyor yok nerden geliyor bu paranın kaynağı vs diye konuşuyorlarmış. Orada çalışan yerel halktan biri bile bir kez olsun böyle bişey sormadı bana o zaman esnasında. Yani değişmeyiz maalesef 😀

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
zaten bunu merak etmiş olman benim için bir problem değil. sende insanların neyi çok merak ettiklerini takmamalısın, senin özelini çok merak edip sorgulamaya çalışanlara bir kere mesafe koyar ve had bilidirirsen o sorunuda çözmüş olursun.
Ama bitmiyor ki. Bir başka patavatsız çıkıp gene nereden geliyor bu değirmenin suyu diyor :)

..... biti gibiler bitmiyorlar

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,406
3,792
113
Hacı yurtdışındayım. Geçen sene 5-6 ay çalışmıyordum ama hemen hemen hergün dışarda yemek yiyip nargile içiyordum Türk restoranında. Sonradan biriyle samimi oldum Türk personeller hergün bu ne iş yapıyor yok nerden geliyor bu paranın kaynağı vs diye konuşuyorlarmış. Orada çalışan yerel halktan biri bile bir kez olsun böyle bişey sormadı bana o zaman esnasında. Yani değişmeyiz maalesef 😀
Anlatmaya çalıştığım ve anlayamadığım şey bu işte

Batı toplumu neden Ortadoğu toplumu gibi meraklı ve patavatsız değil