Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kazası Hakkında

Yakuzaa61

Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
11
5
3
Selamün aleyküm dostlar bilginize ihtiyacım var sağdan soldan olumlu olumsuz bilgiler aldım birde burada paylaşmak istedim 40 gun önce inşaat işinde iş kazası geçirdim raporum vardı rapor geçen hafta bitti dün çıkışımı verdiler bugün mahkemeye verdim firmayı kusur isverende benim MYK belgem de ustalık belgesi olmayan işi verdi iskele sökümü ordan düştüm ayağım kırıldı. Bu mahkeme süresinde başka bir sigortalı işte çalışırsam mahkeme etki edermi iş girişi için
İşsizlik parası almıyorsan ve belli süre hastalık raporun yoksa çalışabilirsin... Ama eğer sen haksız yere çıkarıldığı düşünüp bu firmaya çalışmadığın gün süresince maaş talep ediceksen bence olmaz mahkeme senin mağduriyetinden kaynaklı çalışamadıysan maddi talebini firmadan tahsil eder.... Yinede soru işareti varsa kafanda beyaz masayı ara...

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,853
1,337
113
İşsizlik parası almıyorsan ve belli süre hastalık raporun yoksa çalışabilirsin... Ama eğer sen haksız yere çıkarıldığı düşünüp bu firmaya çalışmadığın gün süresince maaş talep ediceksen bence olmaz mahkeme senin mağduriyetinden kaynaklı çalışamadıysan maddi talebini firmadan tahsil eder.... Yinede soru işareti varsa kafanda beyaz masayı ara...
Şuan sgk ödeneği almıyorum yani rapor almadım şimdi başka bir işe girerim diye bunlar benim maaşımı mağduriyetimi gidersinler diye mahkemeye verdim ...vermezdim normalde ama direk iş çıkışı verdijleri için bende bunları mahkemeye verdim dost SGK günü primide eksik yatirmislar bide

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
933
396
83
İş kazası olarak gectim hastanede ful teçhizat takılıydi bende
sorun yok o zaman, işe devam ederek uzlaşmaya çalişmak istediğini fakat şirketin iyi niyetli olmayarak çikişini verdiğini söyleyecek avukat alirsin tazminat

agasar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,626
1,410
113
İşe iade davasi acacaksin

worexpro

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,621
551
113
Yok dost onların yüzlerini görmek istemiyorum mahkemeye verdim işte SGK gün sayısını tam yatirmamislar birde kusurlu oldukları için yoksa iş çok
İş kazasını bilmiyorum ama normal raporlarda işveren sorumlu değilmiş ne sigorta ne de maaş verme zorunluluğu yokmuş Alo 170 bütün sorularına cevap veriyor hukuki hariç 24 saat açık herhalde

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,853
1,337
113
İş kazasını bilmiyorum ama normal raporlarda işveren sorumlu değilmiş ne sigorta ne de maaş verme zorunluluğu yokmuş Alo 170 bütün sorularına cevap veriyor hukuki hariç 24 saat açık herhalde
Avukata verdiğimde maktu aylıkci olduğun için alırsın maaşını tazminatın içinde sonuna kadar gidecem dedi davada bakalım

Victorosimhen

..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
19,472
7,380
113
2 kere uzattım dost toplam 35 gün aldım 4 gün önce bitti rapor şuan tam olmasada eskisinden iyi ayak parmağım kırıldı 2 tane
70 k alman gerekiyor Du pra, işveren 50 k vermesi gerekiyor Du maaşını tamamlaması gerekiyor du

worexpro

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,621
551
113
Avukata verdiğimde maktu aylıkci olduğun için alırsın maaşını tazminatın içinde sonuna kadar gidecem dedi davada bakalım
Avukatın iyi olması önemli bütün haklarını alır inşallah patron düşmanıyımdır genelde

Black81

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,880
2,423
113
Geçmiş olsun kardeşim

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,853
1,337
113
50 bin TL firmanın vermesi lazımdı vermemiş iş kazası bu paranı alırsın knk
Bu patron lalelerini hiç sevmedim sevmemde hep işçiyi ezme onların sırtında kazanma sadece bizim burda böyle başka bir ülkede böyle değil gitmek içinde durumumuz yok istemiyerek mecburen boyun bukuyoruz işte hayatımız böyle devam edip gidecek

Osman1331

Saygılarımla...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,892
1,748
113
Selamün aleyküm dostlar bilginize ihtiyacım var sağdan soldan olumlu olumsuz bilgiler aldım birde burada paylaşmak istedim 40 gun önce inşaat işinde iş kazası geçirdim raporum vardı rapor geçen hafta bitti dün çıkışımı verdiler bugün mahkemeye verdim firmayı kusur isverende benim MYK belgem de ustalık belgesi olmayan işi verdi iskele sökümü ordan düştüm ayağım kırıldı. Bu mahkeme süresinde başka bir sigortalı işte çalışırsam mahkeme etki edermi iş girişi için
Kral öncelikle çok geçmiş olsun

Yakuzaa61

Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
11
5
3
Şuan sgk ödeneği almıyorum yani rapor almadım şimdi başka bir işe girerim diye bunlar benim maaşımı mağduriyetimi gidersinler diye mahkemeye verdim ...vermezdim normalde ama direk iş çıkışı verdijleri için bende bunları mahkemeye verdim dost SGK günü primide eksik yatirmislar bide
Tamam sen sgk prim eksiklerini sigortalı iş bulma süredeki maddi iş kaybını varsa tazminat kıdem varsa mesai hakkın yol parası hakkın bunları talep et, işten haksız çıkarılan ya da haklı sebeple çıkan işnin ilk aslında yapması gereken 3 gün içinde noterden firmaya ihtar çektirip tüm haklarını iş mahkemesine taşımadan talep etmek aradan 15 gün geçer dönüş olmazsa iş mahkemesine taşınır senin mahkeme süreci ne kadar uzarsa o sürede paranın değer kaybını da alırsın şuan çalışmasan da onlar sana maaş ödemesi yapmak zorunda kalıcaklar bu firma büyük firmamı kurumsal mı? Şahıs mı? Tokatçı firmamı yarın öbür gün battım derse üstüne de bişey yoksa onuda alamazsın 😄

Dani02

Rayaa
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,853
1,337
113
Tamam sen sgk prim eksiklerini sigortalı iş bulma süredeki maddi iş kaybını varsa tazminat kıdem varsa mesai hakkın yol parası hakkın bunları talep et, işten haksız çıkarılan ya da haklı sebeple çıkan işnin ilk aslında yapması gereken 3 gün içinde noterden firmaya ihtar çektirip tüm haklarını iş mahkemesine taşımadan talep etmek aradan 15 gün geçer dönüş olmazsa iş mahkemesine taşınır senin mahkeme süreci ne kadar uzarsa o sürede paranın değer kaybını da alırsın şuan çalışmasan da onlar sana maaş ödemesi yapmak zorunda kalıcaklar bu firma büyük firmamı kurumsal mı? Şahıs mı? Tokatçı firmamı yarın öbür gün battım derse üstüne de bişey yoksa onuda alamazsın 😄
Teşekkür ederim dostum

dgknsar18

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,635
1,715
113
Öncelikle geçmiş olsun tazminat talep edebilmen için en az 1 sene orada sigortalı olarak çalışman gerek ayrıca işe iade davası açılır haksız yere rapor dönüşü iş akdinin feshinden dolayı sonunda mutlaka sen haklı olursun genelde böyledir ancak mahkeme uzun yıllar sürebilir 3 5 yıldan bahsediyorum belki daha fazla diyelim ki mahkeme erken sonuçlandı hakim işe iadene karar verdi orada barınamazsın ki hocam barındırmazlar herkes seninle uğraşır hakkını araman tabi ki güzel ama ben pek bir ümit bağlama derim