Selam arkadaslar..
Uzun yıllar sonra ne kadar cabalasamda ülkemde suan ne çalışabiliyorum ne de nefes alamıyorum.Bunlarin sebebleri kisisel ailesel borc gibi nedenleri anlatmak uzun olur.Bir miktar birikim yaptım bununla yunanistana geçip gecici iltica edip bir an once oradan da italya gecip diger avrupa ülkelerine gecip dil ögrenip düzgün bir hayat yolculuğuna çıkmaya karar aldim.Bu yolda umarım başarılı olur temiz bir sayfa ile alın teri ile çalışıp kalan ömrümü iyi degerlendiririm.
Gecis sonrası buradan bilgi vermeye devam edeceğim yolculuk pazar gecesi.
Sana bu konuda uzman bir kişi olarak sunları söylemek istiyorum . 1. si yunanistanda iltica başvurusu yapma onay alamazsın , onayı geçtim kamp koşulları ve sosyal yardımları berbat . Çevirmen temin etme sorgulama koşulları da çok kötü büyük ihtimalle bu forumda bu konularda benim kadar birikimli kimse yoktur .
Yunanistandan sonra otobüsle bulgaristana geç sofya da trene binip trenle macaristan veya varsa avusturyaya kadar devam et oradan ise en akıllıca hamle isviçre tren ile aktarma yap yol boyu çevirme olmayacak sadece tren bileti aldığına emin ol . Macaristan bulgaristan hırvatistan ve yunanistan iltica etmek için en kötü yerler .
İsviçre seni kampa alıyor zorunlu ama 9 ile aksam 9 arası cıkıs serbest devamlı olarak 3 öğn sıcak yemek cıkıyor .90 gün sonunda eve çıkmana onay verebiliyorlar ve çalışma izni gelebiliyor . Sosyal kuruluş sana iş buluyor ve geçici olarak ev temin ediyor . Kampta iken cep harçlığı veriyorlar .
Almanya bu konuda en sıkıcı ama bir eksiğin olmaz eksiklik çekmezsin kamptan çıkmakta yasak . Benim param var ben güzel ülkede takılayım dersen belçika ve hollandayı öneririm ama belçikada fransız bölgesinde afrikalı göçmen çok fas cezayir vs
hiçbir avrupa ülkesinde polise yakalanma yakalanırsan 2 ihtimal var türkiyeye geri göndermeleri veya o anda iltica başvurusu yapmak ama atıyorum macaristanda yakalandın iltica başvurusu yaptın daha sonra ben süreç devam ederken veya kabul alınca isviçre almanya belçikaya gideyim diye bir durum yok . Dublin kuralları göre parmak izi alınan bir mülteci başvurusu ne olursa olsun o güvenli ülkeye gönderilir . yunanistanda iltica bşavurusu yaptın 3 ay sonra izlanda danimarkaya geçtin şartlara uygun bile olsan sonunda yunanistana iaden olur